Μπισκότα Σαμπλέ
Κατηγορία: Κουλουράκια – ΜπισκόταΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
20
λεπτάΣυστατικά
250γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
4 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
3 βανίλιες
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 αυγά
3 γεμάτες κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
3 κούπες αλεύρι (περίπου)
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 κουταλάκια γλυκού κακάο
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το βούτυρο, το σπορέλαιο, τις βανίλιες, την ζάχαρη, τα αυγά και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά με το σύρμα.
- Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το αλευρι, το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε.
- Χωρίζουμε την ζύμη στα 3.
- Στο ένα κομμάτι βάζουμε 1 κουταλάκι γλυκού κακάο και το ζυμώνουμε
- Στο άλλο βάζουμε 3 κουταλάκια γλυκού κακάο και λίγο νεράκι και ζυμώνουμε.
- Απλώνουμε με τον πλάστη σε αντικολλητικό χαρτί το ένα κομμάτι και κόβουμε κομματάκια της σκούρας ζύμης από πάνω και από πάνω την άλλη.
- Στρώνουμε με τον πλάστη και κόβουμε μπισκότα.
- Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αξιολόγησε