Μπισκότα Σαμπλέ

Μπισκότα Σαμπλέ

Recipe by Ρουλα ΛυρουΚατηγορία: Κουλουράκια – Μπισκότα
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

20

λεπτά

Συστατικά

  • 250γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)

  • 4 κουταλιές σούπας σπορέλαιο

  • 3 βανίλιες

  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη

  • 2 αυγά

  • 3 γεμάτες κουταλιές σούπας κορν φλάουρ

  • 3 κούπες αλεύρι (περίπου)

  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • 4 κουταλάκια γλυκού κακάο

Εκτέλεση

  • Σε μια λεκάνη βάζουμε το βούτυρο, το σπορέλαιο, τις βανίλιες, την ζάχαρη, τα αυγά και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το αλευρι, το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε.
  • Χωρίζουμε την ζύμη στα 3.
  • Στο ένα κομμάτι βάζουμε 1 κουταλάκι γλυκού κακάο και το ζυμώνουμε
  • Στο άλλο βάζουμε 3 κουταλάκια γλυκού κακάο και λίγο νεράκι και ζυμώνουμε.
  • Απλώνουμε με τον πλάστη σε αντικολλητικό χαρτί το ένα κομμάτι και κόβουμε κομματάκια της σκούρας ζύμης από πάνω και από πάνω την άλλη.Μπισκότα Σαμπλέ
  • Στρώνουμε με τον πλάστη και κόβουμε μπισκότα.Μπισκότα Σαμπλέ
  • Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά.