Σαρλότκα
Κατηγορία: Πίτες ΓλυκέςCuisine: ΡωσικήΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
30
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
300ml χλιαρό γάλα
2 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
7γρ. μαγιά
1 αυγό
120ml ηλιέλαιο
600 αλεύρι για όλες χρήσεις
- Για την γέμιση:
4 μήλα
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας νισεστέ
4 κουταλιές σούπας νερό
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τα υλικά μας με τη σειρά και βάζουμε να φουσκώσει η ζύμη μας.
- Όσο φουσκώνουν φτιάχνουμε την γέμιση.
- Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του μήλου.
- Προσθέτουμε το νισεστέ, το νερό και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε σε άλλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Μόλις ετοιμαστεί ζύμη χωρίζουμε σε μπαλάκια. Εμένα βγήκαν 9. Χρησιμοποίησα φόρμα 26εκ. και μου πήρε 6 τα υπόλοιπα έκανα άλλη εκδοχή.
- Παρακάτω υπάρχει Link για τον τρόπο που φτιάχνονται.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 20 – 25 λεπτά.
Αξιολόγησε