Σαρλότκα

Σαρλότκα

Recipe by Martha NeiΚατηγορία: Πίτες ΓλυκέςCuisine: Ρωσική
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

30

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 300ml χλιαρό γάλα

  • 2 κουταλιά σούπας ζάχαρη

  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

  • 7γρ. μαγιά

  • 1 αυγό

  • 120ml ηλιέλαιο

  • 600 αλεύρι για όλες χρήσεις

  • Για την γέμιση:
  • 4 μήλα

  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

  • 2 κουταλιές σούπας νισεστέ

  • 4 κουταλιές σούπας νερό

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τα υλικά μας με τη σειρά και βάζουμε να φουσκώσει η ζύμη μας.
  • Όσο φουσκώνουν φτιάχνουμε την γέμιση.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του μήλου.
  • Προσθέτουμε το νισεστέ, το νερό και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε σε άλλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Μόλις ετοιμαστεί ζύμη χωρίζουμε σε μπαλάκια. Εμένα βγήκαν 9. Χρησιμοποίησα φόρμα 26εκ. και μου πήρε 6 τα υπόλοιπα έκανα άλλη εκδοχή.
  • Παρακάτω υπάρχει Link για τον τρόπο που φτιάχνονται.Σαρλότκα
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 20 – 25 λεπτά.

https://www.facebook.com/mnefididi/videos/pcb.3967737456585501/2596181297083710/?type=3&theater&ifg=1