Τηγανίτες με Μήλα

Τηγανίτες με Μήλα

Recipe by Κλειω Σωκρατους ΚαλαμπακαΚατηγορία: Πίτες Γλυκές
Προετοιμασία

20

λεπτά

Συστατικά

  • Για τις τηγανίτες:
  • 2 μήλα, καθαρισμένα και τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 2 κ.σ. τσίπουρο ή ούζο

  • 1 1/5 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει

  • ¾ ποτηριού νερό περίπου

  • Για το τηγάνισμα:
  • Σπορέλαιο

  • Για την επικάλυψη:
  • Μέλι

  • Κανέλα

  • Σουσάμι καβουρδισμένο και καρύδια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα, το αλεύρι, το ούζο, το νερό και το αλάτι. Κάνουμε μια ζύμη χυλό, σαν αυτή για τους λουκουμάδες.
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι μπόλικο σπορέλαιο να κάψει και ρίχνουμε μέσα λίγο από το μείγμα, να γίνουν στρογγυλά πιτάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και γυρίζουμε προσεκτικά και από την άλλη πλευρά.
  • Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να απορροφήσει το λάδι.
  • Στη συνέχεια τις τοποθετούμε στο πιάτο που θα σερβίρουμε και βάζουμε μέλι και κανέλα.
    Αν θέλουμε βάζουμε καβουρδισμένο σουσάμι και καρύδια.