Τηγανίτες με Μήλα
Κατηγορία: Πίτες ΓλυκέςΠροετοιμασία
20
λεπτάΣυστατικά
- Για τις τηγανίτες:
2 μήλα, καθαρισμένα και τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. τσίπουρο ή ούζο
1 1/5 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει
¾ ποτηριού νερό περίπου
- Για το τηγάνισμα:
Σπορέλαιο
- Για την επικάλυψη:
Μέλι
Κανέλα
Σουσάμι καβουρδισμένο και καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα, το αλεύρι, το ούζο, το νερό και το αλάτι. Κάνουμε μια ζύμη χυλό, σαν αυτή για τους λουκουμάδες.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι μπόλικο σπορέλαιο να κάψει και ρίχνουμε μέσα λίγο από το μείγμα, να γίνουν στρογγυλά πιτάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και γυρίζουμε προσεκτικά και από την άλλη πλευρά.
- Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να απορροφήσει το λάδι.
- Στη συνέχεια τις τοποθετούμε στο πιάτο που θα σερβίρουμε και βάζουμε μέλι και κανέλα.
Αν θέλουμε βάζουμε καβουρδισμένο σουσάμι και καρύδια.
Αξιολόγησε