Τριγωνάκια με Κρέμα Μανταρίνι – Χίος
Κατηγορία: Πίτες ΓλυκέςΠροετοιμασία
40
λεπτάΨήσιμολεπτά
Συστατικά
2 πακέτα φύλλο κρούστας (Βηρυτού)
Βούτυρο
- Για τη γέμιση:
16 μανταρίνια (μόνο η φλούδα τους)
500γρ. αμύγδαλα
500γρ. ζάχαρη
- Για το πασπάλισμα:
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ασπρίζουμε τα αμύγδαλα και τα περνάμε από το μούλτι, να γίνουν σκόνη.
- Βράζουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια για 10 λεπτά και τα περνάμε από το μούλτι.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο τα αμύγδαλα σκόνη, τα πολτοποιημένα μανταρίνια, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, τα κόβουμε σε λωρίδες και βουτυρώνουμε. Βάζουμε λίγο από τη γέμιση και τα διπλώνουμε, φτιάχνοντας τριγωνάκια (όπως τα τυροπιτάκια).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Αξιολόγησε