Τριγωνάκια με Κρέμα Μανταρίνι – Χίος

Τριγωνάκια με Κρέμα Μανταρίνι – Χίος

Recipe by Αννα ΠολιτηΚατηγορία: Πίτες Γλυκές
Προετοιμασία

40

λεπτά
Ψήσιμολεπτά

Συστατικά

  • 2 πακέτα φύλλο κρούστας (Βηρυτού)

  • Βούτυρο

  • Για τη γέμιση:
  • 16 μανταρίνια (μόνο η φλούδα τους)

  • 500γρ. αμύγδαλα

  • 500γρ. ζάχαρη

  • Για το πασπάλισμα:
  • Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Ασπρίζουμε τα αμύγδαλα και τα περνάμε από το μούλτι, να γίνουν σκόνη.
  • Βράζουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια για 10 λεπτά και τα περνάμε από το μούλτι.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο τα αμύγδαλα σκόνη, τα πολτοποιημένα μανταρίνια, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, τα κόβουμε σε λωρίδες και βουτυρώνουμε. Βάζουμε λίγο από τη γέμιση και τα διπλώνουμε, φτιάχνοντας τριγωνάκια (όπως τα τυροπιτάκια).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  • Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.