Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα

Recipe by Μαρια ΚολοτουΚατηγορία: Πίτες Γλυκές, Σιροπιαστά
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

30

λεπτά

Συστατικά

  • 250γρ σπορέλαιο

  • 250γρ Fanta μπλε

  • 250γρ γιαούρτι στραγγιστό

  • 250γρ ζάχαρη

  • 5 αυγά

  • 2 βανίλιες

  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

  • 500γρ φύλλο κρούστας

  • Για το σιρόπι:
  • 2 και 1/2 ποτηριού ζάχαρη

  • 2 ποτήρια νερό

  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 7-8 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το φύλλο και το αφήνουμε να στεγνώσει/ξεραθεί.
  • Χτυπάμε στο μίξερ σπορέλαιο με ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά και το χυμό.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το γιαούρτι και στο τέλος προσθέτουμε ξύσμα και βανίλια.
  • Προσθέτουμε τα φύλλα κρούστας σταδιακά.
  • Βουτυρώνουμε και ψήνουμε σε ένα ταψί 28*30, στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. Περίπου 30 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
  • Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.