Πορτοκαλόπιτα
Κατηγορία: Πίτες Γλυκές, ΣιροπιαστάΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
30
λεπτάΣυστατικά
250γρ σπορέλαιο
250γρ Fanta μπλε
250γρ γιαούρτι στραγγιστό
250γρ ζάχαρη
5 αυγά
2 βανίλιες
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
500γρ φύλλο κρούστας
- Για το σιρόπι:
2 και 1/2 ποτηριού ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 7-8 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το φύλλο και το αφήνουμε να στεγνώσει/ξεραθεί.
- Χτυπάμε στο μίξερ σπορέλαιο με ζάχαρη.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά και το χυμό.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το γιαούρτι και στο τέλος προσθέτουμε ξύσμα και βανίλια.
- Προσθέτουμε τα φύλλα κρούστας σταδιακά.
- Βουτυρώνουμε και ψήνουμε σε ένα ταψί 28*30, στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. Περίπου 30 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
- Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Τέλειο εγω βάζω χυμό πορτοκάλι