Κορνεδάκια της Ναταλίας

Κορνεδάκια της Ναταλίας

Recipe by Ναταλία ΜουρατίδουΚατηγορία: Σιροπιαστά
Τεμάχια

40

τεμάχια
Προετοιμασία

1

hour 

Συστατικά

  • Υλικά
  • 2 πακέτα σφολιάτα

  • βούτυρο και αλεύρι, για τα χωνάκια

  • 2 αυγά

  • Υλικά για την κρέμα:
  • 1 λίτρο γάλα

  • 1 πακέτο γκαρνί (με τα 2 σακουλάκια)

  • 3 άνθος αραβοσίτου βανίλια, για κρύο γάλα

  • Υλικά για το σιρόπι:
  • 3μιση φλιτζάνια ζάχαρη

  • 2μιση φλιτζάνια νερό

  • 1 βανίλια

  • Γαρνίρισμα:
  • 1 φακελάκι γκαρνί

  • 200 ml γάλα

  • κερασάκια μαρασκίνο

Εκτέλεση

  • Αν δεν έχουμε τα ειδικά χωνάκια φτιάχνουμε με χαρτόνι, συρραπτικό και αλουμινόχαρτο.
    Κόβουμε το χαρτόνι και φτιάχνουμε τα χωνάκια όπως στην φωτογραφία
  • Τυλίγουμε το χαρτόνι καλά με το αλουμινόχαρτο
  • Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε το αλουμινόχαρτο.
  • Κόβουμε την σφολιάτα σε λωρίδες πάχους περίπου ενός εκατοστού και τυλίγουμε γύρω από τα χωνάκια
  • Να καβαλάτε καλά το ένα πάνω στο άλλο γιατί όταν ψήνεται, φουσκώνει και ξεκολλάει. Όταν το τυλίξετε πατήστε ελαφρά εκεί που ενώνονται για να μην σας κάνει τρύπες.
  • Χτυπάμε 2 αυγά και αυγουλώνουμε τα κορνεδάκια.
  • Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 10-15 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο, θα δείτε να χρυσαφίσουν.
  • Όταν ψηθούν, τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στο ενδιάμεσο φτιάχνουμε το σιρόπι (το βράζουμε για 25 λεπτά). Ζεστό σιρόπι κρύα κορνεδάκια. Τα περνάμε από το σιρόπι, μην μαλακώσουν πολύ και χαλάσουν.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για την γέμιση. Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και γεμίζουμε τα κορνεδάκια μας.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα 200 ml γάλα και 1 φάκελο γκαρνί για να φτιάξουμε την σαντιγί. Με κορνέ βάζουμε στο επάνω μέρος. Βάζουμε κ μισό κερασάκι μαρασκίνο και ΕΤΟΙΜΑ!!!