Σαραγλί

Σαραγλί

Recipe by Μαρια ΤερζιδουΚατηγορία: Σιροπιαστά
Προετοιμασία

45

λεπτά
Ψήσιμο

2

hours 

Συστατικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας

  • 300γρ. βούτυρο γάλακτος

  • Για τη γέμιση:
  • 500γρ. καρύδια

  • 150γρ. σουσάμι

  • Για το σιρόπι:
  • 600γρ. ζάχαρη

  • 700ml νερό́

  • 2 κ.σ. μέλι

  • 1 ξύλο κανέλα

  • Χυμό από ½ λεμόνι

Εκτέλεση

  • Για τη γέμιση:
  • Θρυμματίζουμε στον πολυκόφτη τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με το ψημένο και αλεσμένο σουσάμι.
  • Για το σιρόπι:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 10 λεπτά.
    Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για τα σαραγλί:
  • Απλώνουμε στον πάγκο 2 φύλλα και πασπαλίζουμε με την γέμιση.Σαραγλί
  • Τυλίγουμε τα φύλλα στη βέργα και σουρώνουμε.Σαραγλί
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Τα τοποθετούμε στο ταψί.Σαραγλί
  • Λιώνουμε το βούτυρο και το περιχύνουμε στο σαραγλί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς, στον αέρα, για 2 ώρες.
  • Περιχύνουμε το κρύο σιρόπι στο ζεστό σαραγλί.Σαραγλί