Σαραγλί
Κατηγορία: ΣιροπιαστάΠροετοιμασία
45
λεπτάΨήσιμο
2
hoursΣυστατικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
300γρ. βούτυρο γάλακτος
- Για τη γέμιση:
500γρ. καρύδια
150γρ. σουσάμι
- Για το σιρόπι:
600γρ. ζάχαρη
700ml νερό́
2 κ.σ. μέλι
1 ξύλο κανέλα
Χυμό από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
- Για τη γέμιση:
- Θρυμματίζουμε στον πολυκόφτη τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με το ψημένο και αλεσμένο σουσάμι.
- Για το σιρόπι:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 10 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει. - Για τα σαραγλί:
- Απλώνουμε στον πάγκο 2 φύλλα και πασπαλίζουμε με την γέμιση.
- Τυλίγουμε τα φύλλα στη βέργα και σουρώνουμε.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Τα τοποθετούμε στο ταψί.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το περιχύνουμε στο σαραγλί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς, στον αέρα, για 2 ώρες.
- Περιχύνουμε το κρύο σιρόπι στο ζεστό σαραγλί.
Αξιολόγησε