Γλυκό Ψυγείου με Ζελέ

Γλυκό Ψυγείου με Ζελέ

Recipe by Dina DorizaΚατηγορία: Διάφορα Γλυκά
Προετοιμασία

30

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη βάση:
  • 300γρ. μπισκότα πτι μπερ

  • 150γρ. βούτυρο

  • Για την κρέμα:
  • 1 συσκευασία ζελέ (δύο φακελάκια)

  • 1 φυτική κρέμα (μεταλλικό κουτί)

  • 4-5 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε το ένα φακελάκι ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες (το διαλύουμε σε 1 ποτήρι βραστό νερό και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό παγωμένο) και το βάζουμε σε μια φόρμα του κέικ Νο28. Το αφήνουμε να πήξει.
  • Ετοιμάζουμε το δεύτερο φακελάκι ζελέ με τον ίδιο τρόπο και το αφήνουμε να κρυώσει, αλλά όχι να πήξει.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την φυτική κρέμα με την άχνη ζάχαρη να γίνει αφράτη σαντιγί. Προσθέτουμε σταδιακά το ζελέ και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το ζελέ που έχει πήξει. Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει η κρέμα.
  • Αλέθουμε τα πτι μπερ στον πολυκόπτη και λιώνουμε το βούτυρο.
    Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα πτι μπερ με το βούτυρο.
  • Αφού έχει σταθεροποιηθεί η κρέμα στρώνουμε το μπισκότο και πιέζουμε με προσοχή.
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, να παγώσει.
    Ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα στο καυτό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.
Γλυκό ψυγείου με Ζελέ