Γλυκό Ψυγείου με Ζελέ
Κατηγορία: Διάφορα ΓλυκάΠροετοιμασία
30
λεπτάΣυστατικά
- Για τη βάση:
300γρ. μπισκότα πτι μπερ
150γρ. βούτυρο
- Για την κρέμα:
1 συσκευασία ζελέ (δύο φακελάκια)
1 φυτική κρέμα (μεταλλικό κουτί)
4-5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε το ένα φακελάκι ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες (το διαλύουμε σε 1 ποτήρι βραστό νερό και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό παγωμένο) και το βάζουμε σε μια φόρμα του κέικ Νο28. Το αφήνουμε να πήξει.
- Ετοιμάζουμε το δεύτερο φακελάκι ζελέ με τον ίδιο τρόπο και το αφήνουμε να κρυώσει, αλλά όχι να πήξει.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την φυτική κρέμα με την άχνη ζάχαρη να γίνει αφράτη σαντιγί. Προσθέτουμε σταδιακά το ζελέ και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το ζελέ που έχει πήξει. Το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει η κρέμα.
- Αλέθουμε τα πτι μπερ στον πολυκόπτη και λιώνουμε το βούτυρο.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα πτι μπερ με το βούτυρο. - Αφού έχει σταθεροποιηθεί η κρέμα στρώνουμε το μπισκότο και πιέζουμε με προσοχή.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, να παγώσει.
Ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα στο καυτό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.
Αξιολόγησε