Ζελεδάκια με Φυσικό Χυμό

Ζελεδάκια με Φυσικό Χυμό

Recipe by Peggy Revekka EmmanouilΚατηγορία: Διάφορα Γλυκά
Προετοιμασία

45

λεπτά

Συστατικά

  • 300γρ. οποιοδήποτε χυμό θέλουμε, χωρίς ζάχαρη

  • 40γρ. ζελατίνη σε σκόνη

  • 160γρ. ζάχαρη

  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό, τη ζάχαρη, τη ζελατίνη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε (εκτός κουζίνας, όχι πάνω στο μάτι) μέχρι να διαλυθούν η ζάχαρη και η ζελατίνη.
  • Αφήνουμε λίγο να φουσκώσει η ζελατίνη, να μοιάζει το μείγμα κάπως σπυρωτό.Ζελεδάκια με Φυσικό Χυμό
  • Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, σε ψηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ρευστό, όχι όμως να βράσει.
  • Μόλις ρευστοποιηθεί, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και με μια σύριγγα μεταφέρουμε το μείγμα σε σιλικονούχες θήκες για σοκολατάκια (οι θήκες να είναι μαλακές και λεπτές, αυτές για τα παγάκια είναι πολύ σκληρές και τα ζελεδάκια δεν βγαίνουν εύκολα).
  • Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, να πήξουν καλά.

Σημειώσεις

  • Αν δεν έχουμε σιλικονούχες θήκες, μπορούμε να ρίξουμε το μείγμα μέσα από ένα συρμάτινο σουρωτήρι, σε ένα πυρέξ. Για να το αφαιρέσουμε θα πρέπει να ξεκολλήσουμε με τρόπο τα πλαϊνά του ζελέ με τη βοήθεια μιας μαρίζ. Στη συνέχεια κόβουνε το ζελέ με ένα μαχαίρι σε ότι σχήμα θέλουμε.