Λουκουμάδες Κερασιού
Κατηγορία: Διάφορα ΓλυκάΠροετοιμασία
40
λεπτάΑναμονή
40
λεπτάΤηγάνισμα
2
λεπτάΣυστατικά
300-400γρ. κεράσια με το κοτσάνι
5 ασπράδια αυγών
5 κρόκους αυγών
150γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100ml φρέσκο γάλα
1 πρέζα αλάτι
Λάδι για τηγάνισμα
Κανέλα (προαιρετικά)
Ζάχαρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα κεράσια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κεράσι περίπου στην μέση για να βγάλουμε το κουκούτσι, χωρίς διαλυθεί.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα κεράσια.
Τα αφήνουμε να στραγγίσουν. - Σε μια λεκάνη βάζουμε τους κρόκους, το αλεύρι, το αλάτι, το γάλα και ανακατεύουμε να γίνει χυλός.
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
Την προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Αφήνουμε το μείγμα εκτός ψυγείου για 40 λεπτά. - Στη συνέχεια βουτάμε τα κεράσια στο χυλό και τηγανίζουμε σε μια κατσαρόλα με καυτό λάδι.
- Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.
Σημειώσεις
- Αν περισσέψει μείγμα από τους λουκουμάδες μπορούμε να κάνουμε σκέτους, με κανέλα και ζάχαρη ή με μέλι.
Αξιολόγησε