Γλυκό Κουταλιού Μανταρίνι
Κατηγορία: Γλυκά Κουταλιού – ΜαρμελάδεςΠροετοιμασία
20
λεπτάΜαγείρεμα
50
λεπτάΑναμονή
10
ώρεςΣυστατικά
1½ κιλό μανταρίνια
1½ κιλό ζάχαρη
1300γρ. νερό
Χυμός από ½ λεμόνι
1 βανίλια
3 φύλλα αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα μανταρίνια στην κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα βράζουμε για 7 λεπτά για να ξεπικρίσουν. Αδειάζουμε το νερό.
- Ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό, αφήνουμε τα μανταρίνια να βράσουν για άλλα 7 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τρυπάμε από το κοτσάνι μέχρι την άλλη άκρη.
- Επαναλαμβάνουμε το βράσιμο για 7 λεπτά, για άλλη μια φορά.
- Τα στραγγίζουμε σε τρυπητό.
- Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανταρίνια. Από τη στιγμή που θα πάρουν βράση, τα βράζουμε για 7 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 ώρες.
- Ξανά βράζουμε για 12 λεπτά να δέσει το σιρόπι. Λίγα λεπτά πριν το τέλος βάζουμε την βανίλια, το λεμόνι και την αρμπαρόριζα.
Αξιολόγησε