Γλυκό Κουταλιού Μανταρίνι

Γλυκό Κουταλιού Μανταρίνι

Recipe by Maria TerzidouΚατηγορία: Γλυκά Κουταλιού – Μαρμελάδες
Προετοιμασία

20

λεπτά
Μαγείρεμα

50

λεπτά
Αναμονή

10

ώρες

Συστατικά

  • 1½ κιλό μανταρίνια

  • 1½ κιλό ζάχαρη

  • 1300γρ. νερό

  • Χυμός από ½ λεμόνι

  • 1 βανίλια

  • 3 φύλλα αρμπαρόριζα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα μανταρίνια στην κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα βράζουμε για 7 λεπτά για να ξεπικρίσουν. Αδειάζουμε το νερό.
  • Ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό, αφήνουμε τα μανταρίνια να βράσουν για άλλα 7 λεπτά.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τρυπάμε από το κοτσάνι μέχρι την άλλη άκρη.
  • Επαναλαμβάνουμε το βράσιμο για 7 λεπτά, για άλλη μια φορά.
  • Τα στραγγίζουμε σε τρυπητό.
  • Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα μανταρίνια. Από τη στιγμή που θα πάρουν βράση, τα βράζουμε για 7 λεπτά.Γλυκό Κουταλιού Μανταρίνι
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 ώρες.
  • Ξανά βράζουμε για 12 λεπτά να δέσει το σιρόπι. Λίγα λεπτά πριν το τέλος βάζουμε την βανίλια, το λεμόνι και την αρμπαρόριζα.