Γλυκό Κουταλιού Σύκο

Γλυκό Κουταλιού Σύκο

Recipe by Aristi Georgousi KiriakopoulouΚατηγορία: Γλυκά Κουταλιού – Μαρμελάδες
Προετοιμασία

1

hour 
Μαγείρεμα

30

λεπτά

Συστατικά

  • 40 κομμάτια σύκα

  • 2 κιλά ζάχαρη

  • 6 ποτήρια νερό

  • Χυμός ½ λεμονιού

  • 3 βανίλιες

  • 1 κ.σ. γλυκόζη

Εκτέλεση

  • Πλένουμε πολύ καλά τα σύκα και τα βράζουμε 2 φορές από 5-6 λεπτά.
  • Αφήνουμε τα σύκα για 15 λεπτά σε λιωμένη γαλαζόπετρα (1½ λίτρο νερό με την γαλαζόπετρα να είναι σε ποσότητα μεγέθους ενός φασολιού).
  • Ξεπλένουμε πολύ καλά τα σύκα, τα τρυπάμε σταυρωτά με ένα καλαμάκι και τα σφίγγουμε να βγει το νερό.
  • Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
  • Βάζουμε μέσα τα σύκα και τα βράζουμε 2 φορές από 10 λεπτά. Στο βράσιμο της δεύτερης φοράς βάζουμε τη γλυκόζη και το χυμό του λεμονιού.Σύκο Γλυκό Κουταλιού