Γλυκό Κουταλιού Σύκο
Κατηγορία: Γλυκά Κουταλιού – ΜαρμελάδεςΠροετοιμασία
1
hourΜαγείρεμα
30
λεπτάΣυστατικά
40 κομμάτια σύκα
2 κιλά ζάχαρη
6 ποτήρια νερό
Χυμός ½ λεμονιού
3 βανίλιες
1 κ.σ. γλυκόζη
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τα σύκα και τα βράζουμε 2 φορές από 5-6 λεπτά.
- Αφήνουμε τα σύκα για 15 λεπτά σε λιωμένη γαλαζόπετρα (1½ λίτρο νερό με την γαλαζόπετρα να είναι σε ποσότητα μεγέθους ενός φασολιού).
- Ξεπλένουμε πολύ καλά τα σύκα, τα τρυπάμε σταυρωτά με ένα καλαμάκι και τα σφίγγουμε να βγει το νερό.
- Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
- Βάζουμε μέσα τα σύκα και τα βράζουμε 2 φορές από 10 λεπτά. Στο βράσιμο της δεύτερης φοράς βάζουμε τη γλυκόζη και το χυμό του λεμονιού.
Αξιολόγησε