Πιροσκί

Πιροσκί

Recipe by Theodwra KermeniwthΚατηγορία: Λοιπά Ζυμάρια
Μερίδες

25

κομμάτια
Προετοιμασία

40

λεπτά
Φούσκωμα

60

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 900-1000γρ. αλεύρι

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

  • 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό

  • 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό

  • 1½ κ.σ. ζάχαρη

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 2 κ.σ. βούτυρο

  • Για τη γέμιση:
  • 250γρ. ανθότυρο

  • 250γρ. φέτα

  • 1 γιαούρτι

Εκτέλεση

  • Για τη γέμιση:
  • Πατάμε με το πιρούνι τη φέτα και το ανθότυρο.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  • Για τη ζύμη:
  • Βάζουμε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και ζυμώνουμε.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα και να φουσκώσει, έτσι πλάθουμε πολύ εύκολα και δεν θα μαζεύει η ζύμη.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη και με ένα μπολάκι βγάζουμε στρόγγυλα φυλλαράκια στο ίδιο μέγεθος και πάχος.
  • Στο κάθε φυλλαράκι βάζουμε λίγο από τη γέμιση.Πιροσκί
  • Τα τυλίγουμε και τα πατάμε πάρα πολύ καλά τις άκρες για να μην ανοίξουν.
  • Τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν.
  • Τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο από τις δυο πλευρές.