Πιροσκί
Κατηγορία: Λοιπά ΖυμάριαΜερίδες
25
κομμάτιαΠροετοιμασία
40
λεπτάΦούσκωμα
60
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
900-1000γρ. αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
1½ κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. βούτυρο
- Για τη γέμιση:
250γρ. ανθότυρο
250γρ. φέτα
1 γιαούρτι
Εκτέλεση
- Για τη γέμιση:
- Πατάμε με το πιρούνι τη φέτα και το ανθότυρο.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Για τη ζύμη:
- Βάζουμε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και ζυμώνουμε.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα και να φουσκώσει, έτσι πλάθουμε πολύ εύκολα και δεν θα μαζεύει η ζύμη.
- Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη και με ένα μπολάκι βγάζουμε στρόγγυλα φυλλαράκια στο ίδιο μέγεθος και πάχος.
- Στο κάθε φυλλαράκι βάζουμε λίγο από τη γέμιση.
- Τα τυλίγουμε και τα πατάμε πάρα πολύ καλά τις άκρες για να μην ανοίξουν.
- Τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν.
- Τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο από τις δυο πλευρές.
Αξιολόγησε