Γλυκό Κουταλιού Kολοκύθα

Γλυκό Κουταλιού Kολοκύθα

Recipe by Ρουλα ΛυρουΚατηγορία: Γλυκά Κουταλιού – Μαρμελάδες
Προετοιμασία

40

λεπτά
Μαγείρεμα

60

λεπτά
Αναμονή

24

ώρες

Συστατικά

  • 1 κιλό κολοκύθα

  • 1200γρ. ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • 2 ποτήρια νερό

  • 3 κ.σ. χυμό λεμόνι

  • 3 κ.σ. ασβέστη

Εκτέλεση

  • Διαλέγουμε μια μεγάλη τρυφερή κολοκύθα, την καθαρίζουμε και κόβουμε με το ειδικό εργαλείο, την αρίδα. Αν δεν έχουμε το συγκεκριμένο εργαλείο κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια.
  • Σε μια λεκάνη βάζουμε 3 κιλά νερό και διαλύουμε τον ασβέστη. Βάζουμε μέσα τα κομμάτια της κολοκύθας και τα αφήνουμε για 2-3 ώρες.
  • Τα βγάζουμε και τα ξεπλένουμε πολύ καλά.
  • Τα βράζουμε 2 φορές από 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
  • Βάζουμε την κολοκύθα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
  • Αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά, ξαφρίζουμε.
  • Την άλλη μέρα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό.