Γλυκό Κουταλιού Kολοκύθα
Κατηγορία: Γλυκά Κουταλιού – ΜαρμελάδεςΠροετοιμασία
40
λεπτάΜαγείρεμα
60
λεπτάΑναμονή
24
ώρεςΣυστατικά
1 κιλό κολοκύθα
1200γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 ποτήρια νερό
3 κ.σ. χυμό λεμόνι
3 κ.σ. ασβέστη
Εκτέλεση
- Διαλέγουμε μια μεγάλη τρυφερή κολοκύθα, την καθαρίζουμε και κόβουμε με το ειδικό εργαλείο, την αρίδα. Αν δεν έχουμε το συγκεκριμένο εργαλείο κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια.
- Σε μια λεκάνη βάζουμε 3 κιλά νερό και διαλύουμε τον ασβέστη. Βάζουμε μέσα τα κομμάτια της κολοκύθας και τα αφήνουμε για 2-3 ώρες.
- Τα βγάζουμε και τα ξεπλένουμε πολύ καλά.
- Τα βράζουμε 2 φορές από 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
- Βάζουμε την κολοκύθα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
- Αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά, ξαφρίζουμε.
- Την άλλη μέρα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό.
Αξιολόγησε