Κουλουράκια Πορτοκαλιού

Κουλουράκια Πορτοκαλιού

Recipe by Μαρία ΚιλέτσηΚατηγορία: Κουλουράκια – Μπισκότα, Νηστίσιμα
Μερίδες

60

κομμάτια
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

15

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο

  • 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι

  • 1 ποτήρι ζάχαρη

  • 1 βανίλια

  • 1 μπέικιν πάουντερ

  • 600γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • Για το πασπάλισμα (προαιρετικά):
  • Λίγη κανέλα

  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, αρχικά ανακατεύουμε με κουτάλι και στη συνέχεια ζυμώνουμε με το χέρι. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα, ίσα ίσα να αναμιχθούν τα υλικά.
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε.
  • Για περισσότερο άρωμα μπορούμε να πασπαλίσουμε τα κουλουράκια με κανέλα και ζάχαρη, πριν τα βάλουμε στο φούρνο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.