Τούρτα της Μάρθας

Τούρτα της Μάρθας

Recipe by Martha NeiΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

30

λεπτά

Συστατικά

  • Για το παντεσπάνι:
  • 250ml γάλα

  • 100ml νερό

  • 150γρ. βούτυρο

  • 1 κ.σ. ζάχαρη

  • Λίγο αλάτι

  • 220γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 7 αυγά

  • Για την κρέμα:
  • 100ml κρέμα γάλακτος

  • 3 к.σ. αλεύρι

  • 150γρ. ζάχαρη

  • 500ml γάλα

  • 1 βανίλια

  • 20γρ. βούτυρο

  • Για την γκανάζ:
  • 200ml κρέμα γάλακτος

  • 300γρ κουβερτούρα γάλακτος

  • Για την διακόσμηση και την γέμιση:
  • Μπανάνα

  • Φράουλες

  • Blueberry

Εκτέλεση

  • Για το παντεσπάνι:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
    Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει το βούτυρο, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα. Πρέπει να έχει χρόνο να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι πριν απορροφηθούν τα υγρά και γίνει μια μάζα. Αν η φωτιά είναι πολύ δυνατή, θα στεγνώσει γρήγορα το μείγμα και δεν θα προλάβει να ψηθεί το αλεύρι.
  • Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, σφίξει το μείγμα και αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, το αποσύρουμε.
  • Το αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό, ώστε να γίνει χλιαρό, προσθέτοντας έπειτα ένα-ένα τα αυγά μέχρι να γίνει μια λεία και μαλακιά ζύμη (θα είναι σχετικά ρευστή).
  • Την μεταφέρουμε σε μια σακούλα κορνέ με φαρδύ, στρογγυλό στόμιο (χωρίς δοντάκια).
    Σχηματίζουμε επάνω σε μια επιφάνεια σιλικόνης ή σε μια λαδόκολλα σε τσέρκι μέσα διαμέτρου 22εκ., να βγει στρογγυλή. Βγαίνουν 3 παντεσπάνια.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω και ψήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν.
  • Για την κρέμα:
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα (εκτός από το βούτυρο) και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όταν κρυώσει η κρέμα που φτιάξαμε χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την ενσωματώνουμε με την άλλη κρέμα.
  • Για την γκανάζ:
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει και φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.
    Έπειτα ανακατεύουμε με μαρίζ, για να ομογενοποιηθεί καλά.
  • Για το στήσιμο:
  • Σε ένα δίσκο βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι.
  • Βάζουμε την μισή κρέμα, κόβουμε και βάζουμε από πάνω κομμάτια μπανάνας και φράουλες.
  • Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι, από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και φρούτα.
  • Βάζουμε το τρίτο παντεσπάνι, περιχύνουμε με την γκανάζ και στολίζουμε με φράουλες και blueberries.
Τούρτα της Μάρθας