Τούρτα της Μάρθας
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
30
λεπτάΣυστατικά
- Για το παντεσπάνι:
250ml γάλα
100ml νερό
150γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ζάχαρη
Λίγο αλάτι
220γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
7 αυγά
- Για την κρέμα:
100ml κρέμα γάλακτος
3 к.σ. αλεύρι
150γρ. ζάχαρη
500ml γάλα
1 βανίλια
20γρ. βούτυρο
- Για την γκανάζ:
200ml κρέμα γάλακτος
300γρ κουβερτούρα γάλακτος
- Για την διακόσμηση και την γέμιση:
Μπανάνα
Φράουλες
Blueberry
Εκτέλεση
- Για το παντεσπάνι:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. - Μόλις αρχίσει να βράζει το βούτυρο, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα. Πρέπει να έχει χρόνο να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι πριν απορροφηθούν τα υγρά και γίνει μια μάζα. Αν η φωτιά είναι πολύ δυνατή, θα στεγνώσει γρήγορα το μείγμα και δεν θα προλάβει να ψηθεί το αλεύρι.
- Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, σφίξει το μείγμα και αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, το αποσύρουμε.
- Το αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό, ώστε να γίνει χλιαρό, προσθέτοντας έπειτα ένα-ένα τα αυγά μέχρι να γίνει μια λεία και μαλακιά ζύμη (θα είναι σχετικά ρευστή).
- Την μεταφέρουμε σε μια σακούλα κορνέ με φαρδύ, στρογγυλό στόμιο (χωρίς δοντάκια).
Σχηματίζουμε επάνω σε μια επιφάνεια σιλικόνης ή σε μια λαδόκολλα σε τσέρκι μέσα διαμέτρου 22εκ., να βγει στρογγυλή. Βγαίνουν 3 παντεσπάνια. - Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω και ψήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν.
- Για την κρέμα:
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα (εκτός από το βούτυρο) και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Όταν κρυώσει η κρέμα που φτιάξαμε χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την ενσωματώνουμε με την άλλη κρέμα.
- Για την γκανάζ:
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα.
- Μόλις αρχίσει να βράζει και φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.
Έπειτα ανακατεύουμε με μαρίζ, για να ομογενοποιηθεί καλά. - Για το στήσιμο:
- Σε ένα δίσκο βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι.
- Βάζουμε την μισή κρέμα, κόβουμε και βάζουμε από πάνω κομμάτια μπανάνας και φράουλες.
- Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι, από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και φρούτα.
- Βάζουμε το τρίτο παντεσπάνι, περιχύνουμε με την γκανάζ και στολίζουμε με φράουλες και blueberries.

Αξιολόγησε