Κέικ Πορτοκαλιού

Κέικ Πορτοκαλιού

Recipe by Tsampika TsampikaΚατηγορία: Κέικ
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

1

hour 

Συστατικά

  • 5 αυγά

  • 2 κούπες ζάχαρη

  • Ξύσμα από 3 πορτοκάλια

  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι

  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο

  • 3 κούπες αλεύρι

  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε το ξύσμα και μετά στύβουμε τα πορτοκάλια για να βγάλουμε 1 κούπα χυμό.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
  • Στο μείγμα των αυγών προσθέτουμε το λάδι, το χυμό, το ξύσμα και σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τα χτυπάμε.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Κέικ Πορτοκαλιού