Κέικ Πορτοκαλιού
Κατηγορία: ΚέικΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
1
hourΣυστατικά
5 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα καλαμποκέλαιο
3 κούπες αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε το ξύσμα και μετά στύβουμε τα πορτοκάλια για να βγάλουμε 1 κούπα χυμό.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
- Στο μείγμα των αυγών προσθέτουμε το λάδι, το χυμό, το ξύσμα και σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τα χτυπάμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Αξιολόγησε