Πορτοκάλι Γλασέ με Σοκολάτα

Πορτοκάλι Γλασέ με Σοκολάτα

Recipe by Aristi Georgousi KiriakopoulouΚατηγορία: Διάφορα Γλυκά
Προετοιμασία

1

hour 

Συστατικά

  • 5 πορτοκάλια μικρά

  • 2½ ποτήρια νερό

  • 3 ποτήρια ζάχαρη

  • Χυμός από ½ λεμόνι

  • 250γρ. κουβερτούρα μαύρη

  • 3 κ.σ. λάδι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα πορτοκάλια σε φέτες και τα βράζουμε 10 λεπτά.
  • Τα στραγγίζουμε.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στο σιρόπι τις φέτες πορτοκαλιού και τα βράζουμε μέχρι να πήξει το σιρόπι. Λίγα λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
  • Αφήνουμε τις φέτες του πορτοκαλιού να στραγγίσουν πολύ καλά.Φοντάν Πορτοκάλι με Σοκολάτα
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
  • Βουτάμε τις φέτες πορτοκαλιού στη λιωμένη κουβερτούρα και τις τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα.
  • Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.