Πορτοκάλι Γλασέ με Σοκολάτα
Κατηγορία: Διάφορα ΓλυκάΠροετοιμασία
1
hourΣυστατικά
5 πορτοκάλια μικρά
2½ ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
Χυμός από ½ λεμόνι
250γρ. κουβερτούρα μαύρη
3 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα πορτοκάλια σε φέτες και τα βράζουμε 10 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε στο σιρόπι τις φέτες πορτοκαλιού και τα βράζουμε μέχρι να πήξει το σιρόπι. Λίγα λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
- Αφήνουμε τις φέτες του πορτοκαλιού να στραγγίσουν πολύ καλά.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
- Βουτάμε τις φέτες πορτοκαλιού στη λιωμένη κουβερτούρα και τις τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
Αξιολόγησε