Τούρτα με Φράουλες

Τούρτα με Φράουλες

Recipe by Μιχαελα ΣτεφανουδηςΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

40

λεπτά
Ψήσιμο

25

λεπτά

Συστατικά

  • Φράουλες

  • Μπανάνες

  • Για το παντεσπάνι:
  • 5 αυγά

  • 150γρ. ζάχαρη

  • 150γρ .αλεύρι γ.ο.χ.

  • 2 κ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ

  • 1 βανίλια

  • 1 πρέζα αλάτι

  • Για την κρέμα:
  • 2 κουτιά Mascarpone

  • 1 κουτί ζαχαρούχο

  • 250γρ. άχνη ζάχαρη

  • Για το σιρόπι:
  • 1 ποτήρι νερό

  • 2 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Για το παντεσπάνι:
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και με σπάτουλα ανακατεύουμε προσεχτικά με το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 28εκ. στρωμένη με λαδόκολλα και βουτυρωμένη γύρω-γύρω.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά περίπου, στην δεύτερη από πάνω σχάρα του φούρνου.
  • Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
  • Για την κρέμα:
  • Χτυπάμε το Mascarpone με το ζαχαρούχο και τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψουν.
  • Για το σιρόπι:
  • Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν μια βράση.
  • Για τη συναρμολόγηση της τούρτας:
  • Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε 2 δίσκους.
  • Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα και το ραντίζουμε με το σιρόπι.
  • Απλώνουμε τη μισή κρέμα και πάνω στη κρέμα βάζουμε κομμένες φράουλες.
  • Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι, το ραντίζουμε με το σιρόπι, από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και μετά κομμάτια φράουλας και μπανάνας.