Τούρτα με Φράουλες
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
40
λεπτάΨήσιμο
25
λεπτάΣυστατικά
Φράουλες
Μπανάνες
- Για το παντεσπάνι:
5 αυγά
150γρ. ζάχαρη
150γρ .αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
- Για την κρέμα:
2 κουτιά Mascarpone
1 κουτί ζαχαρούχο
250γρ. άχνη ζάχαρη
- Για το σιρόπι:
1 ποτήρι νερό
2 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Για το παντεσπάνι:
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και με σπάτουλα ανακατεύουμε προσεχτικά με το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 28εκ. στρωμένη με λαδόκολλα και βουτυρωμένη γύρω-γύρω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά περίπου, στην δεύτερη από πάνω σχάρα του φούρνου.
- Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
- Για την κρέμα:
- Χτυπάμε το Mascarpone με το ζαχαρούχο και τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψουν.
- Για το σιρόπι:
- Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν μια βράση.
- Για τη συναρμολόγηση της τούρτας:
- Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε 2 δίσκους.
- Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα και το ραντίζουμε με το σιρόπι.
- Απλώνουμε τη μισή κρέμα και πάνω στη κρέμα βάζουμε κομμένες φράουλες.
- Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι, το ραντίζουμε με το σιρόπι, από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και μετά κομμάτια φράουλας και μπανάνας.
Αξιολόγησε