Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα

Recipe by Γιώτα ΣκανδάληΚατηγορία: Πίτες Γλυκές
Προετοιμασία

20

λεπτά
Ψήσιμο

40

λεπτά

Συστατικά

  • Για το σιρόπι:
  • 400γρ. χυμό πορτοκαλιού

  • 300γρ. ζάχαρη

  • 220γρ. νερό

  • 1 ξύλο κανέλας

  • Για την πορτοκαλόπιτα:
  • 100γρ. αλεύρι

  • 150γρ. σιμιγδάλι ψιλό

  • 150γρ. σιμιγδάλι χοντρό

  • 1 μπέικιν πάουντερ

  • 1 βανίλια

  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

  • 2 αυγά

  • 200γρ. ζάχαρη

  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό

  • 100γρ. ηλιέλαιο

  • 100γρ. χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  • Για το σιρόπι:
  • Βράζουμε το νερό με τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και την κανέλα, για 5 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
  • Για την πορτοκαλόπιτα:
  • Ανακατεύουμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ 35 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 35-40 λεπτά.
  • Αφού ψηθεί, την χαράζουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε το σιρόπι. Αρχικά ρίχνουμε λίγο λίγο το μισό σιρόπι και αφού το απορροφήσει συνεχίζουμε με το υπόλοιπο.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει, να τραβήξει το σιρόπι του και μετά σερβίρουμε.