Πορτοκαλόπιτα
Κατηγορία: Πίτες ΓλυκέςΠροετοιμασία
20
λεπτάΨήσιμο
40
λεπτάΣυστατικά
- Για το σιρόπι:
400γρ. χυμό πορτοκαλιού
300γρ. ζάχαρη
220γρ. νερό
1 ξύλο κανέλας
- Για την πορτοκαλόπιτα:
100γρ. αλεύρι
150γρ. σιμιγδάλι ψιλό
150γρ. σιμιγδάλι χοντρό
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 αυγά
200γρ. ζάχαρη
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100γρ. ηλιέλαιο
100γρ. χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Για το σιρόπι:
- Βράζουμε το νερό με τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και την κανέλα, για 5 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
- Για την πορτοκαλόπιτα:
- Ανακατεύουμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ 35 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 35-40 λεπτά.
- Αφού ψηθεί, την χαράζουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε το σιρόπι. Αρχικά ρίχνουμε λίγο λίγο το μισό σιρόπι και αφού το απορροφήσει συνεχίζουμε με το υπόλοιπο.
- Την αφήνουμε να κρυώσει, να τραβήξει το σιρόπι του και μετά σερβίρουμε.
Αξιολόγησε