Κορμός
Κατηγορία: ΣοκολάταΠροετοιμασία
30
λεπτάΑναμονή
2
ώρεςΣυστατικά
- Για τον κορμό:
1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
150γρ. γάλα
250γρ. βιτάμ
125γρ. άχνη ζάχαρη
1 φλιτζάνι καφέ κονιάκ ή λικέρ
1 βανίλια
6 κ.σ. κοφτές κακάο
100γρ. κουβερτούρα
50γρ. γάλα (για την κουβερτούρα)
- Για το γλάσο:
100γρ. κουβερτούρα
40γρ. γάλα
1 κ.σ. βιτάμ
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα με το γάλα (50γρ.).
- Χτυπάμε το βιτάμ, την άχνη ζάχαρη, την λιωμένη κουβερτούρα, το κακάο, το κονιάκ και τη βανίλια.
- Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα (150γρ.), τα σπάμε και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.
- Στρώνουμε σε μια φόρμα λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα. Το απλώνουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε κατάψυξη για 2 ώρες.
- Για το γλάσο ζεσταίνουμε το γάλα. Προσθέτουμε την κουβερτούρα, το βιτάμ και ανακατεύουμε.
- Ξεφορμάρουμε τον κορμό και ρίχνουμε από πάνω το γλάσο.
- Αν θέλουμε πάνω από το γλάσο ρίχνουμε τριμμένο μπισκότο.
- Διατηρείται στο ψυγείο.

Ωωωωωωωω τί ωραίο θα το κάνω