Κορμός

Κορμός

Recipe by Giwta ArtinouΚατηγορία: Σοκολάτα
Προετοιμασία

30

λεπτά
Αναμονή

2

ώρες

Συστατικά

  • Για τον κορμό:
  • 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ

  • 150γρ. γάλα

  • 250γρ. βιτάμ

  • 125γρ. άχνη ζάχαρη

  • 1 φλιτζάνι καφέ κονιάκ ή λικέρ

  • 1 βανίλια

  • 6 κ.σ. κοφτές κακάο

  • 100γρ. κουβερτούρα

  • 50γρ. γάλα (για την κουβερτούρα)

  • Για το γλάσο:
  • 100γρ. κουβερτούρα

  • 40γρ. γάλα

  • 1 κ.σ. βιτάμ

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα με το γάλα (50γρ.).
  • Χτυπάμε το βιτάμ, την άχνη ζάχαρη, την λιωμένη κουβερτούρα, το κακάο, το κονιάκ και τη βανίλια.
  • Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα (150γρ.), τα σπάμε και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.
  • Στρώνουμε σε μια φόρμα λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα. Το απλώνουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε κατάψυξη για 2 ώρες.
  • Για το γλάσο ζεσταίνουμε το γάλα. Προσθέτουμε την κουβερτούρα, το βιτάμ και ανακατεύουμε.
  • Ξεφορμάρουμε τον κορμό και ρίχνουμε από πάνω το γλάσο.
  • Αν θέλουμε πάνω από το γλάσο ρίχνουμε τριμμένο μπισκότο.
  • Διατηρείται στο ψυγείο.
Κορμός