Μπισκότα με Ταχίνι και Πραλίνα

Μπισκότα με Ταχίνι και Πραλίνα

Recipe by Stella EmmanouilΚατηγορία: Κουλουράκια – Μπισκότα
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

20

λεπτά

Συστατικά

  • Για τα μπισκότα:
  • 150γρ. βιτάμ λιωμένο

  • 250γρ. ζάχαρη

  • 125γρ. ηλιέλαιο

  • 2 αυγά

  • 1 βανίλια

  • 2 κ.σ. μέλι

  • 125γρ. ταχίνι

  • 500γρ. αλεύρι

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • Για επικάλυψη:
  • Τριμμένα καρύδια

  • Για τη γέμιση:
  • Πραλίνα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και να τα ανακατέψουμε καλά με το μίξερ.
  • Αφού αφρατέψουν προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τα αυγά (τα οποία καλό είναι να τα έχουμε χτυπήσει πρώτα) και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Βάζουμε τη βανίλια, το μέλι, το ταχίνι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το κοσκινίζουμε.
  • Βαζουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με το ταχίνι και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια έως ότου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ίσως χρειαστεί παραπάνω αλεύρι απ’ το αναγραφόμενο, η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια.
  • Παίρνουμε στα χέρια μας ποσότητα από το μείγμα και πλάθουμε σε μορφή και μέγεθος μικρού καρυδιού, πασπαλίζουμε στο μπολ με τα τριμμένα καρύδια στη μία τους πλευρά. Τα πιέζουμε ελαφρώς για να πάρουν σχήμα μπισκότου.
  • Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
  • Αφού κρυώσουν λίγο, παίρνουμε ένα μπισκότο και το αλείφουμε με το μαχαίρι στην κάτω πλευρά του με μία μικρή ποσότητα πραλίνας. Μετά παίρνουμε ένα άλλο μπισκότο και το ενώνουμε με το πρώτο, δημιουργώντας έτσι γεμιστό μπισκότο.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.
Μπισκότα με Ταχίνι και Πραλίνα