Γκιουζλεμέδες Μυτιλήνης
Κατηγορία: Πίτες Αλμυρές, Ορεκτικά – ΣυνοδευτικάΠροετοιμασία
40
λεπτάΨήσιμο
30
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
2 ποτήρια χλιαρό νερό
1 φλιτζανάκι λαδί
Λίγο ξύδι
Λίγο αλάτι
Αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει
- Για τη γέμιση:
3 ποτήρια περίπου ξερή μυζήθρα τριμμένη
2 κ.γ. κανέλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης σε μια λεκάνη και φτιάχνουμε μια ζύμη να μην κολλάει. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
- Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
- Ανοίγουμε το φύλλο, απλώνουμε τη γέμιση και το τυλίγουμε.
- Τα κόβουμε, τα βάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε μπόλικο λάδι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αν θέλουμε, τα σιροπιάζουμε με σιρόπι ή πετιμέζι.
Αξιολόγησε