Γκιουζλεμέδες Μυτιλήνης

Γκιουζλεμέδες Μυτιλήνης

Recipe by Τάνια Βωβου ΑγγελοπουλουΚατηγορία: Πίτες Αλμυρές, Ορεκτικά – Συνοδευτικά
Προετοιμασία

40

λεπτά
Ψήσιμο

30

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 2 ποτήρια χλιαρό νερό

  • 1 φλιτζανάκι λαδί

  • Λίγο ξύδι

  • Λίγο αλάτι

  • Αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει

  • Για τη γέμιση:
  • 3 ποτήρια περίπου ξερή μυζήθρα τριμμένη

  • 2 κ.γ. κανέλα

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης σε μια λεκάνη και φτιάχνουμε μια ζύμη να μην κολλάει. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
  • Ανοίγουμε το φύλλο, απλώνουμε τη γέμιση και το τυλίγουμε.Γκιουζλεμέδες Μυτιλήνης
  • Τα κόβουμε, τα βάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε μπόλικο λάδι.Γκιουζλεμέδες Μυτιλήνης
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Αν θέλουμε, τα σιροπιάζουμε με σιρόπι ή πετιμέζι.