Ντιπ Πιπεριάς Φλωρίνης
Κατηγορία: Ορεκτικά – ΣυνοδευτικάΠροετοιμασία
40
λεπτάΜαγείρεμα
30
λεπτάΣυστατικά
3 κιλά πιπεριές
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
½ φλιτζάνι τσαγιού ξύδι άσπρο
1 κ.σ. αλάτι
10 σποράκια περίπου μπούκοβο
1 κ.γ. κοφτό πάπρικα γλυκιά
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
Πάπρικα καπνιστή (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ, μέσα σε ένα ταψί. Κρατάμε τα υγρά που θα βγάλει.
- Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και τις πολτοποιούμε στο μούλτι (όχι πολύ, να έχουν λίγο ψίχα).
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε και τα υγρά που έβγαλαν οι πιπεριές κατά το ψήσιμο.
- Μόλις αρχίζει να πήζει και να κοχλάζει, είναι έτοιμη (περίπου 30 λεπτά).
- Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Σημειώσεις
- Στο ψυγείο διατηρείται περίπου 1 χρόνο.
- Η μαρμελάδα πηγαίνει πολύ με όλα τα τυριά. Μπορούμε να την προσθέσουμε στον ντάκο, πάνω από τη ντομάτα ή στο κοκκινιστό.
Αξιολόγησε