Ντιπ Πιπεριάς Φλωρίνης

Ντιπ Πιπεριάς Φλωρίνης

Recipe by Fotini RodiΚατηγορία: Ορεκτικά – Συνοδευτικά
Προετοιμασία

40

λεπτά
Μαγείρεμα

30

λεπτά

Συστατικά

  • 3 κιλά πιπεριές

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ξύδι άσπρο

  • 1 κ.σ. αλάτι

  • 10 σποράκια περίπου μπούκοβο

  • 1 κ.γ. κοφτό πάπρικα γλυκιά

  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

  • Πάπρικα καπνιστή (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ, μέσα σε ένα ταψί. Κρατάμε τα υγρά που θα βγάλει.
  • Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και τις πολτοποιούμε στο μούλτι (όχι πολύ, να έχουν λίγο ψίχα).
  • Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε και τα υγρά που έβγαλαν οι πιπεριές κατά το ψήσιμο.
  • Μόλις αρχίζει να πήζει και να κοχλάζει, είναι έτοιμη (περίπου 30 λεπτά).
  • Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Σημειώσεις

  • Στο ψυγείο διατηρείται περίπου 1 χρόνο.
  • Η μαρμελάδα πηγαίνει πολύ με όλα τα τυριά. Μπορούμε να την προσθέσουμε στον ντάκο, πάνω από τη ντομάτα ή στο κοκκινιστό.
Μαρμελάδα Πιπεριά Φλωρίνης