Πατατοκεφτέδες

Πατατοκεφτέδες

Recipe by Μυρσίνη Ρουμελιώτου-ΜαυριάνουΚατηγορία: Ορεκτικά – Συνοδευτικά
Προετοιμασία

50

λεπτά
Τηγάνισμα

20

λεπτά

Συστατικά

  • 1 κιλό πατάτες βρασμένες

  • 3 αυγά

  • Λίγο πιπέρι

  • 1 κ.σ. ρίγανη

  • 1 φλιτζάνι τυρί αλμυρό

  • 2 κ.σ. νισεστέ (προαιρετικά)

  • Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα (μέτριες και στο ίδιο μέγεθος για να βράσουν την ίδια ώρα).
  • Τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστές και τις λιώνουμε με ένα με πιρούνι.
  • Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά άμεσα, ανακατεύουμε για να ενωθούν μεταξύ τους. Αν οι πατάτες αφήνουν υγρά βάζουμε 2 κ.σ. νισεστέ μέσα στο μείγμα.
  • Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Πατατοκεφτέδες