Πατατοκεφτέδες
Κατηγορία: Ορεκτικά – ΣυνοδευτικάΠροετοιμασία
50
λεπτάΤηγάνισμα
20
λεπτάΣυστατικά
1 κιλό πατάτες βρασμένες
3 αυγά
Λίγο πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη
1 φλιτζάνι τυρί αλμυρό
2 κ.σ. νισεστέ (προαιρετικά)
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα (μέτριες και στο ίδιο μέγεθος για να βράσουν την ίδια ώρα).
- Τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστές και τις λιώνουμε με ένα με πιρούνι.
- Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά άμεσα, ανακατεύουμε για να ενωθούν μεταξύ τους. Αν οι πατάτες αφήνουν υγρά βάζουμε 2 κ.σ. νισεστέ μέσα στο μείγμα.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Αξιολόγησε