Γεμιστό Κέικ Καρότου

Γεμιστό Κέικ Καρότου

Recipe by Δερμανοπούλου ΕυαγγελίαΚατηγορία: Κέικ
Προετοιμασία

40

λεπτά
Ψήσιμο

1

hour 

10

λεπτά

Συστατικά

  • Για το κέικ:
  • 2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη

  • 1½ κούπα καλαμποκέλαιο

  • 4 αυγά

  • 2 κούπες αλεύρι

  • 1 κ.γ. σόδα

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 2 κ.γ. κανέλα

  • 2 κούπες τριμμένο καρότο

  • 1 κούπα χοντρό αλεσμένα καρύδια

  • Για τη γέμιση:
  • 1½ πακέτο τυρί κρέμα

  • 1/3 της κούπας ζάχαρη

  • 200γρ. άχνη ζάχαρη

  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια

  • 1 αυγό

  • 200γρ. κοσκινισμένο αλεύρι

  • Για το frosting:
  • 1 τυρί κρέμα

  • 200γρ. κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη

  • Λίγο γάλα

  • Για το πασπάλισμα:
  • Λίγο τριμμένο καρότο

  • Λίγο τριμμένο καρύδι

Εκτέλεση

  • Για το κέικ:
  • Κόβουμε το καρότο σε κομμάτια και μετά το θρυμματίζουμε στο multi.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του κέικ, με τη σειρά που είναι γραμμένα.
  • Τα ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Για τη γέμιση:
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα τυρί, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αυγό, το αλεύρι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι, η γέμιση πρέπει να είναι συμπαγής, όπως το κέικ.
  • Για το frosting:
  • Χτυπάμε την κρέμα τυρί με την άχνη ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο γάλα, μέχρι να πετύχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.
  • Για το κέικ:
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα του κέικ.
  • Βάζουμε μια στρώση από το μείγμα του κέικ, τη γέμιση και μετά το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά και άλλα 35-40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  • Όταν κρυώσει το κέικ, το αναποδογυρίζουμε και απλώνουμε το frosting.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρότο και τριμμένο καρύδι.
  • Πριν το κόψουμε το αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο, για να σφίξει το frosting.
Γεμιστό Κέικ Καρότου