Γεμιστό Κέικ Καρότου
Κατηγορία: ΚέικΠροετοιμασία
40
λεπτάΨήσιμο
1
hour10
λεπτάΣυστατικά
- Για το κέικ:
2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
1½ κούπα καλαμποκέλαιο
4 αυγά
2 κούπες αλεύρι
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. κανέλα
2 κούπες τριμμένο καρότο
1 κούπα χοντρό αλεσμένα καρύδια
- Για τη γέμιση:
1½ πακέτο τυρί κρέμα
1/3 της κούπας ζάχαρη
200γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. υγρή βανίλια
1 αυγό
200γρ. κοσκινισμένο αλεύρι
- Για το frosting:
1 τυρί κρέμα
200γρ. κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
Λίγο γάλα
- Για το πασπάλισμα:
Λίγο τριμμένο καρότο
Λίγο τριμμένο καρύδι
Εκτέλεση
- Για το κέικ:
- Κόβουμε το καρότο σε κομμάτια και μετά το θρυμματίζουμε στο multi.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του κέικ, με τη σειρά που είναι γραμμένα.
- Τα ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Για τη γέμιση:
- Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα τυρί, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αυγό, το αλεύρι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι, η γέμιση πρέπει να είναι συμπαγής, όπως το κέικ.
- Για το frosting:
- Χτυπάμε την κρέμα τυρί με την άχνη ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο γάλα, μέχρι να πετύχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.
- Για το κέικ:
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα του κέικ.
- Βάζουμε μια στρώση από το μείγμα του κέικ, τη γέμιση και μετά το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά και άλλα 35-40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
- Όταν κρυώσει το κέικ, το αναποδογυρίζουμε και απλώνουμε το frosting.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρότο και τριμμένο καρύδι.
- Πριν το κόψουμε το αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο, για να σφίξει το frosting.

Αξιολόγησε