Φωλιές Κανταϊφιού με Κρέμα Πατισερί
Κατηγορία: ΣιροπιαστάΜερίδες
15
κομμάτιαΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
30
λεπτάΣυστατικά
- Για τις φωλιές:
250γρ. φύλλο κανταΐφι
100γρ. βούτυρο λιωμένο
- Για την κρέμα πατισερί:
½ λίτρο γάλα
½ ποτήρι ζάχαρη
50γρ. κορν φλάουρ
3 κρόκοι αυγών
1 βανίλια
50γρ. βούτυρο
- Για το σιρόπι:
100γρ. ζάχαρη
160γρ. νερό
30γρ. λικέρ της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
- Για το σιρόπι:
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 4 λεπτά και μετά προσθέτουμε το λικέρ, το αφήνουμε να κρυώσει.
- Για τις φωλιές:
- Ανοίγουμε καλά σαν να χτενίζουμε τις ίνες από το κανταΐφι. Το βάζουμε μέσα σε ένα μπολ.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε από πάνω, ανακατεύουμε όλο το κανταΐφι να πάει παντού το βούτυρο.
- Βάζουμε σε φόρμες μία μικρή ποσότητα κανταΐφι και το πιέζουμε στα τοιχώματα και κάτω, ώστε να δημιουργήσουμε μια φωλιά.
- Τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Μόλις ψηθούν τις βγάζουμε από τα φορμάκια και τις σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι της σούπας κρύο σιρόπι.
- Για την κρέμα πατισερί:
- Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τη βανίλια, τους κρόκους και στο τέλος το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Μόλις κατεβάσουμε την κρέμα από τη φωτιά ρίχνουμε και το βούτυρο, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα.
- Όταν κρυώσουν οι φωλιές βάζουμε από πάνω την κρέμα πατισερί και διακοσμούμε με ότι θέλουμε.
Αξιολόγησε