Φωλιές Κανταϊφιού με Κρέμα Πατισερί

Φωλιές Κανταϊφιού με Κρέμα Πατισερί

Recipe by Ioanna KoulouriΚατηγορία: Σιροπιαστά
Μερίδες

15

κομμάτια
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

30

λεπτά

Συστατικά

  • Για τις φωλιές:
  • 250γρ. φύλλο κανταΐφι

  • 100γρ. βούτυρο λιωμένο

  • Για την κρέμα πατισερί:
  • ½ λίτρο γάλα

  • ½ ποτήρι ζάχαρη

  • 50γρ. κορν φλάουρ

  • 3 κρόκοι αυγών

  • 1 βανίλια

  • 50γρ. βούτυρο

  • Για το σιρόπι:
  • 100γρ. ζάχαρη

  • 160γρ. νερό

  • 30γρ. λικέρ της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

  • Για το σιρόπι:
  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 4 λεπτά και μετά προσθέτουμε το λικέρ, το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για τις φωλιές:
  • Ανοίγουμε καλά σαν να χτενίζουμε τις ίνες από το κανταΐφι. Το βάζουμε μέσα σε ένα μπολ.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε από πάνω, ανακατεύουμε όλο το κανταΐφι να πάει παντού το βούτυρο.
  • Βάζουμε σε φόρμες μία μικρή ποσότητα κανταΐφι και το πιέζουμε στα τοιχώματα και κάτω, ώστε να δημιουργήσουμε μια φωλιά.
  • Τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Μόλις ψηθούν τις βγάζουμε από τα φορμάκια και τις σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι της σούπας κρύο σιρόπι.
  • Για την κρέμα πατισερί:
  • Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τη βανίλια, τους κρόκους και στο τέλος το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  • Μόλις κατεβάσουμε την κρέμα από τη φωτιά ρίχνουμε και το βούτυρο, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα.
  • Όταν κρυώσουν οι φωλιές βάζουμε από πάνω την κρέμα πατισερί και διακοσμούμε με ότι θέλουμε.