Πίτα με Καπνιστό Τυρί Μετσόβου

Πίτα με Καπνιστό Τυρί Μετσόβου

Recipe by Stella EmmanouilΚατηγορία: Πίτες Αλμυρές
Προετοιμασία

45

λεπτά
Ψήσιμο

1

hour 
Αναμονή

60

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 650γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 2 κ.σ. ξύδι

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 1 κ.γ. ζάχαρη

  • 300ml χλιαρό νερό

  • 60γρ. λάδι

  • Για τη γέμιση:
  • 2 ποτήρια νερού γάλα

  • 1 ποτήρι νερού ψιλό σιμιγδάλι

  • 500γρ. φέτα

  • 200γρ. κίτρινο τυρί καπνιστό Μετσόβου τριμμένο

Εκτέλεση

  • Για τη ζύμη:
  • Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και φτιάχνουμε ζύμη μαλακή, να μην κολλάει στα χέρια.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  • Για τη γέμιση:
  • Σιγοβράζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Όταν πήξει το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, τρίβουμε με τα χεριά την φέτα και τη ρίχνουμε στο μείγμα (δεν χρειάζεται αλάτι η γέμιση, είναι ήδη αλμυρή από την φέτα).
  • Για την πίτα:
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια και ανοίγουμε 4 φύλλα. 2 για πάνω και 2 για κάτω.
  • Στρώνουμε 2 φύλλα κάτω σε ένα ταψί διαμέτρου 39εκ. περίπου. Κάθε φύλλο το λαδώνουμε.
  • Βάζουμε τη γέμιση, ρίχνουμε διάσπαρτα το καπνιστό τυρί και καλύπτουμε με τα 2 φύλλα, λαδώνουμε το κάθε φύλλο.
  • Χαράζουμε την ζύμη.Πίτα με Καπνιστό Τυρί Μετσόβου
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα. Ραντίζουμε την πίτα, πριν ψηθεί τελείως με νερό.
Πίτα με Καπνιστό Τυρί Μετσόβου