Πίτα με Καπνιστό Τυρί Μετσόβου
Κατηγορία: Πίτες ΑλμυρέςΠροετοιμασία
45
λεπτάΨήσιμο
1
hourΑναμονή
60
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
650γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
300ml χλιαρό νερό
60γρ. λάδι
- Για τη γέμιση:
2 ποτήρια νερού γάλα
1 ποτήρι νερού ψιλό σιμιγδάλι
500γρ. φέτα
200γρ. κίτρινο τυρί καπνιστό Μετσόβου τριμμένο
Εκτέλεση
- Για τη ζύμη:
- Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και φτιάχνουμε ζύμη μαλακή, να μην κολλάει στα χέρια.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Για τη γέμιση:
- Σιγοβράζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Όταν πήξει το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, τρίβουμε με τα χεριά την φέτα και τη ρίχνουμε στο μείγμα (δεν χρειάζεται αλάτι η γέμιση, είναι ήδη αλμυρή από την φέτα).
- Για την πίτα:
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια και ανοίγουμε 4 φύλλα. 2 για πάνω και 2 για κάτω.
- Στρώνουμε 2 φύλλα κάτω σε ένα ταψί διαμέτρου 39εκ. περίπου. Κάθε φύλλο το λαδώνουμε.
- Βάζουμε τη γέμιση, ρίχνουμε διάσπαρτα το καπνιστό τυρί και καλύπτουμε με τα 2 φύλλα, λαδώνουμε το κάθε φύλλο.
- Χαράζουμε την ζύμη.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα. Ραντίζουμε την πίτα, πριν ψηθεί τελείως με νερό.
Αξιολόγησε