Χοιρινό Κότσι

Χοιρινό Κότσι

Recipe by Stella EmmanouilΚατηγορία: Χοιρινό
Προετοιμασία

20

λεπτά
Ψήσιμο

3

hours 
Αναμονή

10

ώρες

Συστατικά

  • 2 μεγάλα κότσια

  • 330ml μπύρα

  • Σκόρδο

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • 2 κ.σ. μουστάρδα

  • 2 κ.σ. μέλι

  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα κότσια από το προηγούμενο βράδυ, τα χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι και βάζουμε στις εσοχές κομματάκια σκόρδο.
  • Τα βάζουμε σε γάστρα, τα αλείφουμε με τη μουστάρδα και το μέλι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μπύρα, βάζουμε το καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
  • Το πρωί αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε στις αντιστάσεις για περίπου 3 ώρες. Αυτές τις ώρες ανοίγουμε το καπάκι και ρίχνουμε με ένα κουτάλι ζουμί στο κρέας, επίσης κάποιες φορές το γυρίζουμε.
  • Τέλος, όταν μαλακώσει αρκετά, ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε να πιάσει κρούστα.
  • Σερβίρουμε με πατάτες τηγανίτες ή με πουρέ ή με ρύζι ή ότι άλλο μας αρέσει.

Σημειώσεις

  • Αν κάνουμε περισσότερα κότσια βάζουμε την ίδια ποσότητα μπύρας, αλλά αυξάνουμε τη μουστάρδα και το μέλι.