Χοιρινό Κότσι
Κατηγορία: ΧοιρινόΠροετοιμασία
20
λεπτάΨήσιμο
3
hoursΑναμονή
10
ώρεςΣυστατικά
2 μεγάλα κότσια
330ml μπύρα
Σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μέλι
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα κότσια από το προηγούμενο βράδυ, τα χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι και βάζουμε στις εσοχές κομματάκια σκόρδο.
- Τα βάζουμε σε γάστρα, τα αλείφουμε με τη μουστάρδα και το μέλι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μπύρα, βάζουμε το καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
- Το πρωί αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε στις αντιστάσεις για περίπου 3 ώρες. Αυτές τις ώρες ανοίγουμε το καπάκι και ρίχνουμε με ένα κουτάλι ζουμί στο κρέας, επίσης κάποιες φορές το γυρίζουμε.
- Τέλος, όταν μαλακώσει αρκετά, ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε να πιάσει κρούστα.
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανίτες ή με πουρέ ή με ρύζι ή ότι άλλο μας αρέσει.
Σημειώσεις
- Αν κάνουμε περισσότερα κότσια βάζουμε την ίδια ποσότητα μπύρας, αλλά αυξάνουμε τη μουστάρδα και το μέλι.
Αξιολόγησε