Χριστουγεννιάτικο Cheesecake με Αχλάδια

Χριστουγεννιάτικο Cheesecake με Αχλάδια

Recipe by Margarita BenaΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες, Χριστουγεννιάτικες Συνταγές
Προετοιμασία

1

hour 
Αναμονή

3

ώρες

Συστατικά

  • Για τη βάση:
  • 400γρ. μελομακάρονα

  • ½ πακέτο πτι μπερ

  • 100γρ. βούτυρο

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 1 πρέζα κανέλα

  • Για την κρέμα:
  • 1 κρέμα τυρί μεγάλη

  • 1 ζαχαρούχο

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 0% λιπαρά

  • Χυμός από μισό λεμόνι

  • 3 φύλλα ζελατίνη

  • Για το γαρνίρισμα:
  • 5-6 αχλάδια

  • 1 κούπα ζάχαρη

  • 2 κούπες νερό

  • Χυμό από μισό λεμόνι

  • 125γρ. κουβερτούρα

  • 125γρ. γάλα εβαπορέ πλήρες

Εκτέλεση

  • Για τη βάση:
  • Διαλύουμε τα μελομακάρονα με ένα πιρούνι.
  • Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα πτι μπερ και ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά της βάσης.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ειδική αποσπώμενη φόρμα και το πιέζουμε με κουτάλι.
  • Για την κρέμα:
  • Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα τυρί, το ζαχαρούχο, το γιαούρτι και το λεμόνι.
  • Διαλύουμε τη ζελατίνη σε μισό ποτήρι κρασιού ζεστό νερό και μόλις κρυώσει λίγο το προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση και την αφήνουμε μερικές ώρες στο ψυγείο να πήξει (μπορούμε να το κάνουμε από την προηγούμενη μέρα).
  • Για το γαρνίρισμα:
  • Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια και τα σιγοβράζουμε (χωρίς τα κουκούτσια) με τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού για δέκα λεπτά.
  • Στραγγίζουμε τα αχλάδια και όταν κρυώσουν τα κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα, όπως θέλουμε. Τα βάζουμε πάνω στο cheesecake.
  • Για τη γκανάζ λιώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα και ανακατεύουμε με το γάλα εβαπορέ.
  • Περιχύνουμε τη γκανάζ στο cheesecake. Μόλις σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, μπορούμε να σερβίρουμε.