Χριστουγεννιάτικο Cheesecake με Αχλάδια
Κατηγορία: Τούρτες – Πάστες, Χριστουγεννιάτικες ΣυνταγέςΠροετοιμασία
1
hourΑναμονή
3
ώρεςΣυστατικά
- Για τη βάση:
400γρ. μελομακάρονα
½ πακέτο πτι μπερ
100γρ. βούτυρο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 πρέζα κανέλα
- Για την κρέμα:
1 κρέμα τυρί μεγάλο
1 ζαχαρούχο
1 κεσεδάκι γιαούρτι 0% λιπαρά
Χυμός από μισό λεμόνι
3 φύλλα ζελατίνη
- Για το γαρνίρισμα:
5-6 αχλάδια
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
125γρ. κουβερτούρα
125γρ. γάλα εβαπορέ πλήρες
Εκτέλεση
- Για τη βάση:
- Διαλύουμε τα μελομακάρονα με ένα πιρούνι.
- Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα πτι μπερ και ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά της βάσης.
- Βάζουμε το μείγμα σε ειδική αποσπώμενη φόρμα και το πιέζουμε με κουτάλι.
- Για την κρέμα:
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα τυρί, το ζαχαρούχο, το γιαούρτι και το λεμόνι.
- Διαλύουμε τη ζελατίνη σε μισό ποτήρι κρασιού ζεστό νερό και μόλις κρυώσει λίγο το προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση και την αφήνουμε μερικές ώρες στο ψυγείο να πήξει (μπορούμε να το κάνουμε από την προηγούμενη μέρα).
- Για το γαρνίρισμα:
- Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια και τα σιγοβράζουμε (χωρίς τα κουκούτσια) με τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού για δέκα λεπτά.
- Στραγγίζουμε τα αχλάδια και όταν κρυώσουν τα κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα, όπως θέλουμε. Τα βάζουμε πάνω στο cheesecake.
- Για τη γκανάζ λιώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα και ανακατεύουμε με το γάλα εβαπορέ.
- Περιχύνουμε τη γκανάζ στο cheesecake. Μόλις σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, μπορούμε να σερβίρουμε.
Αξιολόγησε