Σαρλότ με Φράουλες
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
50
λεπτάΑναμονή
5
ώρεςΣυστατικά
2 κουτιά σαβαγιάρ
500γρ. φράουλες (200γρ. εσωτερικά σε κομματάκια και 300γρ. εξωτερικά κομμένες στα 2)
160γρ. μαρμελάδα φράουλα
- Για την κρέμα:
200γρ. κρέμα γάλακτος
50γρ. άχνη ζάχαρη
250γρ. μασκαρπόνε
400γρ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Για το βούτηγμα των σαβαγιάρ:
300ml γάλα
½ κ.γ. κονιάκ
- Για τη διακόσμηση:
Δυόσμος ή μέντα
Σοκολατένια μοτίβα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε να αφρατέψει. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει σαντιγί (περίπου 7 λεπτά).
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα τυρί με το μασκαρπόνε και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Χτυπάμε 6-7 φράουλες μαζί με 1 κ.σ. άχνη στο μπλέντερ.
- Ρίχνουμε σε δόσεις τη σαντιγί στο μείγμα των τυριών και την ενσωματώνουμε απαλά με μια μαρίζ. Στη μισή κρέμα βάζουμε τη μαρμελάδα φράουλας.
- Σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο βάζουμε περιμετρικά όρθια μια σειρά από σαβαγιάρ, τα οποία πρώτα βρέχουμε ελάχιστα από την εσωτερική τους πλευρά με γάλα που έχουμε αναμείξει με λίγο κονιάκ. Έπειτα γεμίζουμε με σαβαγιάρ και τον πάτο της φόρμας (αυτά τα βουτάμε στο γάλα ολόκληρα να βραχούν και τα βγάζουμε αμέσως), φροντίζοντας να τον καλύψουν πλήρως (γεμίζουμε με μικρότερα κομμάτια τα κενά).
- Στρώνουμε τη μισή δόση από την κρέμα τυριών (αυτή με τη μαρμελάδα φράουλας) και από πάνω πασπαλίζουμε με φράουλες σε κομμάτια.
- Συνεχίζουμε βάζοντας δεύτερη στρώση με σαβαγιάρ, βουτηγμένα στο γάλα.
- Τα καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα, ισιώνουμε απαλά την επιφάνεια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες.
- Αφού κρυώσει, στολίζουμε την επιφάνεια της με φράουλες κομμένες στα δύο περιμετρικά και εσωτερικά, με μικρές ολόκληρες ή κανονικές σε κομμάτια. Μπορούμε να προσθέσουμε κάποια σοκολατένια μοτίβα και φύλλα μέντας ή δυόσμου.
Αξιολόγησε