Ρεβύθια με Πιπεριές και Λουκάνικο
Κατηγορία: ΌσπριαΠροετοιμασία
1
hour30
λεπτάΨήσιμο
45
λεπτάΣυστατικά
1,5 κούπα ρεβύθια
1 κρεμμύδι μεγάλο χοντροκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 λουκάνικο χωριάτικο
1/2 ποτήρι του νερού κρασί
3/4 κονκασέ
1 ντομάτα φρέσκια
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
5 κομμένες πιπεριές πολύχρωμες
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ.
- Τα βράζουμε στην χύτρα για 20-25 λεπτά και κρατάμε λίγο από το νερό τους.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λουκάνικο και σβήνουμε με το κρασί.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα (τριμμένη), το κονκασέ και όταν η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα τα ρεβύθια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις κομμένες πιπεριές, που τις έχουμε περάσει από το τηγάνι σε ελάχιστο λάδι.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο των ρεβυθιών και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
- Βάζουμε το φαγητό σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στους 200-220 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 45 λεπτά περίπου.
Αξιολόγησε