Ρεβύθια με Πιπεριές και Λουκάνικο

Ρεβύθια με Πιπεριές και Λουκάνικο

Recipe by Νέλλη ΑνδρικοπούλουΚατηγορία: Όσπρια
Προετοιμασία

1

hour 

30

λεπτά
Ψήσιμο

45

λεπτά

Συστατικά

  • 1,5 κούπα ρεβύθια

  • 1 κρεμμύδι μεγάλο χοντροκομμένο

  • 3 σκελίδες σκόρδο

  • 1 λουκάνικο χωριάτικο

  • 1/2 ποτήρι του νερού κρασί

  • 3/4 κονκασέ

  • 1 ντομάτα φρέσκια

  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός

  • 5 κομμένες πιπεριές πολύχρωμες

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ.
  • Τα βράζουμε στην χύτρα για 20-25 λεπτά και κρατάμε λίγο από το νερό τους.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λουκάνικο και σβήνουμε με το κρασί.
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα (τριμμένη), το κονκασέ και όταν η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα τα ρεβύθια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις κομμένες πιπεριές, που τις έχουμε περάσει από το τηγάνι σε ελάχιστο λάδι.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο των ρεβυθιών και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  • Βάζουμε το φαγητό σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στους 200-220 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 45 λεπτά περίπου.