Κέικ Μπανάνας με Σοκολάτα
Κατηγορία: ΚέικΠροετοιμασία
40
λεπτάΨήσιμο
40
λεπτάΣυστατικά
- Για το κέικ:
125γρ. βούτυρο
4-5 μπανάνες ψιλοκομμένες ώριμες
150γρ. καστανή ζάχαρη
2 αυγά
200γρ. φαρίνα
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι του καφέ τρούφα
- Για το σιρόπι:
1 – 1½ ποτηράκι του κρασιού νερό
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- Για την επικάλυψη:
Φέτες μπανάνας
150γρ. σοκολάτα λευκή
Κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 κ.σ. βούτυρο
Λίγη κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Για το κέικ:
- Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις φέτες μπανάνας, το βούτυρο και τέλος την ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να κάνουμε ένα μείγμα μαρμελάδας. Το βάζουμε σε άλλο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Στο κρύο μείγμα ρίχνουμε τις βανίλιες, τα αυγά και ανακατεύουμε.
- Κοσκινίζουμε την φαρίνα και την προσθέτουμε στο μείγμα (έχουμε ένα μείγμα λίγο πιο σφιχτό από το μίγμα του κέικ. Τέλος ρίχνουμε και την τρούφα και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι, το ραντίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά.
- Για το σιρόπι:
- Όσο ψήνεται το κέικ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 10 λεπτά.
- Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο το σιροπιάζουμε αμέσως, να είναι ζεστά και τα δυο.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε με προσοχή.
- Για το στόλισμα:
- Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα, προσθέτουμε λίγες σταγόνες ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το κέικ.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Με την λιωμένη κουβερτούρα κάνουμε σχέδια πάνω από την λευκή σοκολάτα.
- Αν θέλουμε στολίζουμε με φέτες μπανάνας.
Αξιολόγησε