Κέικ Μπανάνας με Σοκολάτα

Κέικ Μπανάνας με Σοκολάτα

Recipe by Eleni Lyri TsolakoudiΚατηγορία: Κέικ
Προετοιμασία

40

λεπτά
Ψήσιμο

40

λεπτά

Συστατικά

  • Για το κέικ:
  • 125γρ. βούτυρο

  • 4-5 μπανάνες ψιλοκομμένες ώριμες

  • 150γρ. καστανή ζάχαρη

  • 2 αυγά

  • 200γρ. φαρίνα

  • 2 βανίλιες

  • 1 φλιτζάνι του καφέ τρούφα

  • Για το σιρόπι:
  • 1 – 1½ ποτηράκι του κρασιού νερό

  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

  • Για την επικάλυψη:
  • Φέτες μπανάνας

  • 150γρ. σοκολάτα λευκή

  • Κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

  • 1 κ.σ. βούτυρο

  • Λίγη κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Για το κέικ:
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις φέτες μπανάνας, το βούτυρο και τέλος την ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να κάνουμε ένα μείγμα μαρμελάδας. Το βάζουμε σε άλλο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Στο κρύο μείγμα ρίχνουμε τις βανίλιες, τα αυγά και ανακατεύουμε.
  • Κοσκινίζουμε την φαρίνα και την προσθέτουμε στο μείγμα (έχουμε ένα μείγμα λίγο πιο σφιχτό από το μίγμα του κέικ. Τέλος ρίχνουμε και την τρούφα και ανακατεύουμε.
  • Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι, το ραντίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά.
  • Για το σιρόπι:
  • Όσο ψήνεται το κέικ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 10 λεπτά.
  • Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο το σιροπιάζουμε αμέσως, να είναι ζεστά και τα δυο.
  • Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε με προσοχή.
  • Για το στόλισμα:
  • Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα, προσθέτουμε λίγες σταγόνες ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το κέικ.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Με την λιωμένη κουβερτούρα κάνουμε σχέδια πάνω από την λευκή σοκολάτα.
  • Αν θέλουμε στολίζουμε με φέτες μπανάνας.