Κέικ με Πορτοκάλι
Κατηγορία: ΚέικΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
45
λεπτάΣυστατικά
- Για το κέικ:
500γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 Βιτάμ
350γρ. ζάχαρη
3 αυγά
3 πορτοκάλια ολόκληρα
1/2 κ.γ. σόδα
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Άχνη ζάχαρη, για πασπάλισμα
- Για την γκανάζ:
150γρ. κουβερτούρα
150γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Για το κέικ:
- Βράζουμε πρώτα τα πορτοκάλια 2-3 φορές από 5 λεπτά την κάθε φορά.
- Κόβουμε τα πορτοκάλια σε μικρά κομμάτια και αφαιρούμε τα κουκούτσια αν υπάρχουν. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και την σόδα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Όταν αφρατέψει το βούτυρο, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.
- Συνεχίζουμε ρίχνοντας τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, την βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας ωραίος χυλός.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα και ρίχνουμε το χυλό.
- Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
- Για την γκανάζ βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί όχι να κάψε, ρίχνουμε την σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
- Όταν κρυώσει λίγο το κέικ το γυρίζουμε ανάποδα σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Έπειτα ρίχνουμε την γκανάζ.

Αξιολόγησε