Κέικ με Πορτοκάλι

Κέικ με Πορτοκάλι

Recipe by Nancy BissiaΚατηγορία: Κέικ
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

45

λεπτά

Συστατικά

  • Για το κέικ:
  • 500γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 Βιτάμ

  • 350γρ. ζάχαρη

  • 3 αυγά

  • 3 πορτοκάλια ολόκληρα

  • 1/2 κ.γ. σόδα

  • 1 μπέικιν πάουντερ

  • 1 βανίλια

  • Άχνη ζάχαρη, για πασπάλισμα

  • Για την γκανάζ:
  • 150γρ. κουβερτούρα

  • 150γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Για το κέικ:
  • Βράζουμε πρώτα τα πορτοκάλια 2-3 φορές από 5 λεπτά την κάθε φορά.
  • Κόβουμε τα πορτοκάλια σε μικρά κομμάτια και αφαιρούμε τα κουκούτσια αν υπάρχουν. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και την σόδα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Όταν αφρατέψει το βούτυρο, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.
  • Συνεχίζουμε ρίχνοντας τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, την βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας ωραίος χυλός.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα και ρίχνουμε το χυλό.
  • Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
  • Για την γκανάζ βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί όχι να κάψε, ρίχνουμε την σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
  • Όταν κρυώσει λίγο το κέικ το γυρίζουμε ανάποδα σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Έπειτα ρίχνουμε την γκανάζ.
Κέικ με Πορτοκάλι