Zoυμερή Μηλόπιτα
Κατηγορία: Πίτες ΓλυκέςCuisine: ΓερμανικήΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
45
λεπτάΣυστατικά
750γρ. μήλα
125γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
3 μέτρια αυγά
200γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. γάλα
2 κοφτά κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού
Για επάλειψη 2 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο και 1 κουταλιά νερό, τα ανακατεύουμε
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε την φόρμα και ρίχνουμε λίγο αλεύρι.
- Καθαρίζουμε, κόβουμε τα μήλα και βάζουμε λίγο λεμόνι χυμό ώστε να μην μαυρίσουν.
- Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο να γίνει σαν κρέμα.
- Προσθέτουμε εναλλάξ την ζάχαρη, την βανίλια, το λεμόνι και χτυπάμε να δέσουν.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε στην μεγαλύτερη ταχύτητα για μισό λεπτό το καθένα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα εναλλάξ χτυπώντας στην μεσαία ταχύτητα.
- Στρώνουμε το μείγμα στην φόρμα και από πάνω στρώνουμε τα μήλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, στον αέρα ή στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά. Το κοιτάμε με μαχαίρι να βγει στεγνό.
Η συνταγή είναι από γερμανικό Site, του Dr Oetker.
Αξιολόγησε