Zoυμερή Μηλόπιτα

Zoυμερή Μηλόπιτα

Recipe by Μαρία ΛαρουΚατηγορία: Πίτες ΓλυκέςCuisine: Γερμανική
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

45

λεπτά

Συστατικά

  • 750γρ. μήλα

  • 125γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

  • 100γρ. ζάχαρη

  • 1 βανίλια

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 3 μέτρια αυγά

  • 200γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 2 κ.σ. γάλα

  • 2 κοφτά κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • Λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού

  • Για επάλειψη 2 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο και 1 κουταλιά νερό, τα ανακατεύουμε

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνουμε την φόρμα και ρίχνουμε λίγο αλεύρι.
  • Καθαρίζουμε, κόβουμε τα μήλα και βάζουμε λίγο λεμόνι χυμό ώστε να μην μαυρίσουν.
  • Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο να γίνει σαν κρέμα.
  • Προσθέτουμε εναλλάξ την ζάχαρη, την βανίλια, το λεμόνι και χτυπάμε να δέσουν.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε στην μεγαλύτερη ταχύτητα για μισό λεπτό το καθένα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα εναλλάξ χτυπώντας στην μεσαία ταχύτητα.
  • Στρώνουμε το μείγμα στην φόρμα και από πάνω στρώνουμε τα μήλα.Zoυμερή Μηλόπιτα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, στον αέρα ή στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά. Το κοιτάμε με μαχαίρι να βγει στεγνό.

Η συνταγή είναι από γερμανικό Site, του Dr Oetker.