Σοκολατόπιτα με Μερέντα
Κατηγορία: ΣοκολάταΜερίδες
4
μερίδεςΠροετοιμασία
10
λεπτάΨήσιμο
30
λεπτάΣυστατικά
250γρ. βούτυρο αγελαδινό
1 φλιτζάνι βραστό νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού κακάο σκόνη
1 κ.σ. μερέντα
3 βανίλιες
1 1/2 φλιτζάνι φαρίνα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το βραστό νερό, το κακάο και τις βανίλιες. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας καλά ώσπου να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Κρατάμε από το μείγμα 1 φλιτζάνι, προσθέτοντας σε αυτό την μερέντα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ.
- Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, για 30 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε το σιρόπι που κρατήσαμε.
- Κόβουμε σε κομμάτια το γλυκό προκειμένου το σιρόπι να πάει παντού.
Ωωωωωωωω τί ωραίο θα το κάνω