Σοκολατόπιτα με Μερέντα

Σοκολατόπιτα με Μερέντα

Recipe by Litsa ZiourkaΚατηγορία: Σοκολάτα
Μερίδες

4

μερίδες
Προετοιμασία

10

λεπτά
Ψήσιμο

30

λεπτά

Συστατικά

  • 250γρ. βούτυρο αγελαδινό

  • 1 φλιτζάνι βραστό νερό

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη

  • 3/4 φλιτζανιού κακάο σκόνη

  • 1 κ.σ. μερέντα

  • 3 βανίλιες

  • 1 1/2 φλιτζάνι φαρίνα

  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το βραστό νερό, το κακάο και τις βανίλιες. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας καλά ώσπου να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη.
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά.
  • Κρατάμε από το μείγμα 1 φλιτζάνι, προσθέτοντας σε αυτό την μερέντα.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ.
  • Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, για 30 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε το σιρόπι που κρατήσαμε.
  •  Κόβουμε σε κομμάτια το γλυκό προκειμένου το σιρόπι να πάει παντού.