“Κολοκυθάκια” Aφράτα με Mαρμελάδα
Κατηγορία: Πίτες ΓλυκέςΜερίδες
8
κομμάτιαΠροετοιμασία
2
hoursΨήσιμο
30
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
200γρ. νερό χλιαρό
1 κ.σ. μαγιά ξερή
1 κ.σ. ζάχαρη
Μία πρέζα αλάτι
100γρ. βούτυρο λιωμένο
450γρ. αλεύρι
- Για τη γέμιση:
Μαρμελάδα βερίκοκο
Κουκουνάρια
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε στο μίξερ το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε ελάχιστα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και σε δόσεις το αλεύρι και το αλάτι. Δουλεύουμε τη ζύμη σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δούμε να σχηματιστεί ένα μαστιχωτό μείγμα.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια σχηματίζοντας ωραίες μικρές μπάλες. Παίρνουμε μία μία μπάλα και κάνουμε 8-12 χάρακες από το κέντρο προς τη βάση. Στο τέλος με το δάχτυλό μας βουλιάζουμε το κέντρο από πάνω μέχρι κάτω.
- Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν λίγο ακόμη.
- Τα βουτυρώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω αντίστασεις, για 25-30 λεπτά.
- Τα βγάζουμε σε σχάρα για να κρυώσουν.
- Τα ανοίγουμε όπως ανοίγουμε τις πιπεριές για γέμισμα και αφαιρούμε από μέσα μία ποσότητα ψίχας.
- Τα γεμίζουμε με μαρμελάδα βερίκοκο ανακατεμένη με τα κουκουνάρια.
- Τα σκεπάζουμε πάλι και στο κέντρο επάνω τοποθετούμε ένα ξυλαράκι κανέλας, να φαίνεται σαν κοτσανάκι.

Αξιολόγησε