“Κολοκυθάκια” Aφράτα με Mαρμελάδα

“Κολοκυθάκια” Aφράτα με Mαρμελάδα

Recipe by Maria TzevelekiΚατηγορία: Πίτες Γλυκές
Μερίδες

8

κομμάτια
Προετοιμασία

2

hours 
Ψήσιμο

30

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 200γρ. νερό χλιαρό

  • 1 κ.σ. μαγιά ξερή

  • 1 κ.σ. ζάχαρη

  • Μία πρέζα αλάτι

  • 100γρ. βούτυρο λιωμένο

  • 450γρ. αλεύρι

  • Για τη γέμιση:
  • Μαρμελάδα βερίκοκο

  • Κουκουνάρια

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε στο μίξερ το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε ελάχιστα.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και σε δόσεις το αλεύρι και το αλάτι. Δουλεύουμε τη ζύμη σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δούμε να σχηματιστεί ένα μαστιχωτό μείγμα.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια σχηματίζοντας ωραίες μικρές μπάλες. Παίρνουμε μία μία μπάλα και κάνουμε 8-12 χάρακες από το κέντρο προς τη βάση. Στο τέλος με το δάχτυλό μας βουλιάζουμε το κέντρο από πάνω μέχρι κάτω.
  • Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν λίγο ακόμη.
  • Τα βουτυρώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω αντίστασεις, για 25-30 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε σε σχάρα για να κρυώσουν.
  • Τα ανοίγουμε όπως ανοίγουμε τις πιπεριές για γέμισμα και αφαιρούμε από μέσα μία ποσότητα ψίχας.
  • Τα γεμίζουμε με μαρμελάδα βερίκοκο ανακατεμένη με τα κουκουνάρια.
  • Τα σκεπάζουμε πάλι και στο κέντρο επάνω τοποθετούμε ένα ξυλαράκι κανέλας, να φαίνεται σαν κοτσανάκι.
Κολοκυθάκια Aφράτα με Mαρμελάδα