Ευβοιώτικα Tυροπιτάρια
Κατηγορία: Πίτες ΑλμυρέςΠροετοιμασία
1
hourΞεκούραση
30
λεπτάΣυστατικά
- Για την ζύμη:
500γρ. αλεύρι
1 κ.σ. ξύδι
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Νερό όσο πάρει να γίνει για μαλακή ζύμη
Ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
- Για την γέμιση:
300γρ. φέτα
300γρ. γραβιέρα γλυκιά
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για την ζύμη.
- Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.
- Ανοίγουμε φύλλα με την ζύμη.
- Τρίβουμε φέτα με τα χέρια και ρίχνουμε και γραβιέρα.
- Κλείνουμε με νερό και πατάμε γύρω γύρω με πιρούνι να κλείσει καλά η ζύμη.
- Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά γυρνώντας συχνά για να μην καούν.

Αξιολόγησε