Ευβοιώτικα Tυροπιτάρια

Ευβοιώτικα Tυροπιτάρια

Recipe by Sia SgardeliΚατηγορία: Πίτες Αλμυρές
Προετοιμασία

1

hour 
Ξεκούραση

30

λεπτά

Συστατικά

  • Για την ζύμη:
  • 500γρ. αλεύρι

  • 1 κ.σ. ξύδι

  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

  • Λίγο αλάτι

  • Νερό όσο πάρει να γίνει για μαλακή ζύμη

  • Ελαιόλαδο, για τηγάνισμα

  • Για την γέμιση:
  • 300γρ. φέτα

  • 300γρ. γραβιέρα γλυκιά

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για την ζύμη.
  • Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.
  • Ανοίγουμε φύλλα με την ζύμη.
  • Τρίβουμε φέτα με τα χέρια και ρίχνουμε και γραβιέρα.
  • Κλείνουμε με νερό και πατάμε γύρω γύρω με πιρούνι να κλείσει καλά η ζύμη.
  • Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά γυρνώντας συχνά για να μην καούν.
Ευβοιώτικα Tυρόπιταρια