Γαλατόπιτα
Κατηγορία: Πίτες ΓλυκέςΠροετοιμασία
25
λεπτάΨήσιμο
40
λεπτάΣυστατικά
- Για την γαλατόπιτα:
1½ λίτρο γάλα
1½ κούπα του τσαγιού ζάχαρη
5 αυγά
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
3 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. βούτυρο
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Για την επικάλυψη:
1 αυγό
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. σπορέλαιο
1 βανίλια
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να κάψει το γάλα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το σιμιγδάλι και το κορν φλάουρ.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το καυτό γάλα, μέχρι να τελειώσει.
- Βάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Όταν πήξει προσθέτουμε το βούτυρο, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 36εκ. και το πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
- Χτυπάμε το αυγό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το σπορέλαιο και απλώνουμε πάνω από το μείγμα της γαλατόπιτας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά.
Σημειώσεις
- Αν θέλουμε, μπορούμε να σιροπιάσουμε την γαλατόπιτα. Την σερβίρουμε και με το γλυκό κουταλιού ή την αχνή ζάχαρη ή μέλι, όπως μας αρέσει.
Φαινεται φανταστικη,απλη και πανω απο ολα χωρις φυλλο.