Cheesecake Καραμέλα
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
30
λεπτάΣυστατικά
- Για τη βάση:
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
250γρ. βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ. ζαχαρούχο καραμέλα
- Για την κρέμα:
200γρ. τυρί κρέμα
100γρ. ζάχαρη άχνη
250γρ. κρέμα γάλακτος
- Για την επικάλυψη:
1 ζαχαρούχο καραμέλα
Λίγη μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο λιωμένο και στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι.
- Αλείφουμε την επιφάνεια της βάσης με τις 2 κ.σ. ζαχαρούχο καραμέλα.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
- Στη συνέχεια χτυπάμε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη άχνη.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την σαντιγί και το μείγμα τυριού και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Βάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου και την απλώνουμε για να πάει παντού. Λειαίνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι.
- Απλώνουμε στην κρέμα το ζαχαρούχο καραμέλα.
- Μεταφέρουμε το Cheesecake στο ψυγείο και το αφήνουμε να παγώσει.
Αξιολόγησε