Κέικ με Ξερά Φρούτα
Κατηγορία: ΚέικΠροετοιμασία
45
λεπτάΨήσιμο
1
hourΣυστατικά
450γρ. αλεύρι
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
250γρ. ζάχαρη
120γρ. βιτάμ
1 ποτήρι γάλα
250-300γρ. συνολικά ξηροί καρποί + ξερά φρούτα (καρύδια, σταφίδες, ξερά δαμάσκηνα, γλυκά κουταλιού καρπούζι και φλούδα πορτοκάλι)
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τα αποξηραμένα φρούτα, τα γλυκά του κουταλιού και θρυμματίζουμε σε μούλτι τα καρύδια.
- Λιώνουμε το βιτάμ. Όταν είναι χλιαρό το χτυπάμε με ζάχαρη και τα αυγά, μέχρι να αφρατέψουν.
- Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Στο τέλος προσθέτουμε τα θρυμματισμένα καρύδια και ψιλοκομμένα φρούτα, τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά μια στενόμακρη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου 60-70 λεπτά. Πριν το βγάλουμε από το φούρνο ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί.
Σημειώσεις
- Για το συγκεκριμένο κέικ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμύγδαλα αντί τα καρύδια. Επίσης και άλλα αποξηραμένα φρούτα (σύκα, βερίκοκα, χουρμάδες) και διάφορα γλυκά κουταλιού, ότι μας αρέσει.
Αξιολόγησε