Κέικ με Ξερά Φρούτα

Κέικ με Ξερά Φρούτα

Recipe by Estera Mouratidou-RokickaΚατηγορία: Κέικ
Προετοιμασία

45

λεπτά
Ψήσιμο

1

hour 

Συστατικά

  • 450γρ. αλεύρι

  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 2 αυγά

  • 250γρ. ζάχαρη

  • 120γρ. βιτάμ

  • 1 ποτήρι γάλα

  • 250-300γρ. συνολικά ξηροί καρποί + ξερά φρούτα (καρύδια, σταφίδες, ξερά δαμάσκηνα, γλυκά κουταλιού καρπούζι και φλούδα πορτοκάλι)

Εκτέλεση

  • Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τα αποξηραμένα φρούτα, τα γλυκά του κουταλιού και θρυμματίζουμε σε μούλτι τα καρύδια.
  • Λιώνουμε το βιτάμ. Όταν είναι χλιαρό το χτυπάμε με ζάχαρη και τα αυγά, μέχρι να αφρατέψουν.
  • Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Στο τέλος προσθέτουμε τα θρυμματισμένα καρύδια και ψιλοκομμένα φρούτα, τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά μια στενόμακρη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου 60-70 λεπτά. Πριν το βγάλουμε από το φούρνο ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί.

Σημειώσεις

  • Για το συγκεκριμένο κέικ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμύγδαλα αντί τα καρύδια. Επίσης και άλλα αποξηραμένα φρούτα (σύκα, βερίκοκα, χουρμάδες) και διάφορα γλυκά κουταλιού, ότι μας αρέσει.