Σοκολατένιο Κέικ με Μήλο
Κατηγορία: ΚέικΠροετοιμασία
25
λεπτάΨήσιμο
1
hour10
λεπτάΣυστατικά
- Για το κέικ:
5 αυγά
1½ ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
2½ ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει
4 κ.σ. κακάο
1 βανίλια
4 μήλα
- Για την επικάλυψη:
120γρ. βιτάμ
4 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. νερό
Ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Για το κέικ:
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε σταδιακά το καλαμποκέλαιο, τη βανίλια, το αλεύρι, το κακάο κοσκινισμένο (να μην σβολιάσει) και τα ανακατεύουμε.
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια μεγέθους περίπου 2εκ. Τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου 60-70 λεπτά. Πριν το βγάλουμε από το φούρνο ελέγχουμε με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα, αν το κέικ έχει ψηθεί.
- Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Για την επικάλυψη:
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βιτάμ, τη ζάχαρη, το κακάο κοσκινισμένο και το νερό. Τα ζεσταίνουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση (δεν τα βράζουμε).
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά το μείγμα να παραμείνει λείο, ομοιόμορφο. Όταν είναι χλιαρό, πριν αρχίσει να πήζει, το ρίχνουμε πάνω στο κέικ.
- Τέλος πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
Αξιολόγησε