Σοκολατένιο Κέικ με Μήλο

Σοκολατένιο Κέικ με Μήλο

Recipe by Estera Mouratidou-RokickaΚατηγορία: Κέικ
Προετοιμασία

25

λεπτά
Ψήσιμο

1

hour 

10

λεπτά

Συστατικά

  • Για το κέικ:
  • 5 αυγά

  • 1½ ποτήρι ζάχαρη

  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο

  • 2½ ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει

  • 4 κ.σ. κακάο

  • 1 βανίλια

  • 4 μήλα

  • Για την επικάλυψη:
  • 120γρ. βιτάμ

  • 4 κ.σ. ζάχαρη

  • 2 κ.σ. κακάο

  • 1 κ.σ. νερό

  • Ινδοκάρυδο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Για το κέικ:
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το καλαμποκέλαιο, τη βανίλια, το αλεύρι, το κακάο κοσκινισμένο (να μην σβολιάσει) και τα ανακατεύουμε.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια μεγέθους περίπου 2εκ. Τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου 60-70 λεπτά. Πριν το βγάλουμε από το φούρνο ελέγχουμε με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα, αν το κέικ έχει ψηθεί.
  • Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Για την επικάλυψη:
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βιτάμ, τη ζάχαρη, το κακάο κοσκινισμένο και το νερό. Τα ζεσταίνουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση (δεν τα βράζουμε).
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά το μείγμα να παραμείνει λείο, ομοιόμορφο. Όταν είναι χλιαρό, πριν αρχίσει να πήζει, το ρίχνουμε πάνω στο κέικ.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.