Κέικ με Κρέμα Βανίλια

Κέικ με Κρέμα Βανίλια

Recipe by Μυρσίνη Ρουμελιώτου-ΜαυριάνουΚατηγορία: Κέικ
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

35

λεπτά

Συστατικά

  • Για το κέικ:
  • 2 και 1/2 κούπες φαριναπ

  • 3/4 κούπας ζάχαρη

  • 1/2 κούπα σπορέλαιο

  • 1/2 κούπα γάλα

  • 2 βανίλιες

  • 4 αυγά

  • 1 πρέζα αλάτι

  • ξύσμα από 1 λεμόνι

  • Για την κρέμα:
  • 500γρ. γάλα

  • 1/2 κούπα ζάχαρη

  • 1/2 κούπα κορν φλάουρ

  • 2 βανίλιες

  • Για την σάλτσα βύσσινο:
  • 1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο

  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

  • 1 και 1/2 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  • Για την κρέμα:
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τις βανίλιες.
  • Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι με μια μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για την σάλτσα:
  • Σουρώνουμε την κονσέρβα και βάζουμε το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι.
  • Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, την ζάχαρη και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Όταν δέσει ρίχνουμε τα βύσσινα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Για το κέικ:
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα, το ξύσμα, το αλάτι, τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι. Το χτυπάμε ίσα να ανακατευτεί, όχι πολύ.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα ταψάκι 25 * 35.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα την λευκή κρέμα να αφρατέψει και την βάζουμε σε ένα κορνέ ή μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνω χοντρές γραμμές με την κρέμα στην επιφάνεια του κέικ αφήνοντας 2 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους.Κέικ με Κρέμα Βανίλια
  • Ψήνω στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 30-35 λεπτά περίπου.

Σημειώσεις

  • Η κούπα είναι 250ml.