Κέικ με Κρέμα Βανίλια
Κατηγορία: ΚέικΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
35
λεπτάΣυστατικά
- Για το κέικ:
2 και 1/2 κούπες φαριναπ
3/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα γάλα
2 βανίλιες
4 αυγά
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 1 λεμόνι
- Για την κρέμα:
500γρ. γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κορν φλάουρ
2 βανίλιες
- Για την σάλτσα βύσσινο:
1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 και 1/2 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Για την κρέμα:
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τις βανίλιες.
- Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι με μια μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
- Για την σάλτσα:
- Σουρώνουμε την κονσέρβα και βάζουμε το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι.
- Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, την ζάχαρη και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Όταν δέσει ρίχνουμε τα βύσσινα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Για το κέικ:
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα, το ξύσμα, το αλάτι, τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι. Το χτυπάμε ίσα να ανακατευτεί, όχι πολύ.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα ταψάκι 25 * 35.
- Ανακατεύουμε με ένα σύρμα την λευκή κρέμα να αφρατέψει και την βάζουμε σε ένα κορνέ ή μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνω χοντρές γραμμές με την κρέμα στην επιφάνεια του κέικ αφήνοντας 2 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνω στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 30-35 λεπτά περίπου.
Σημειώσεις
- Η κούπα είναι 250ml.
Αξιολόγησε