Ψωμί με Σόδα

Ψωμί με Σόδα

Recipe by Αναστασία ΘεοχαροπούλουΚατηγορία: Ψωμιά
Προετοιμασία

20

λεπτά
Ψήσιμο

30

λεπτά
Φούσκωμα

15

λεπτά

Συστατικά

  • 250-300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 φλιτζάνι ξινόγαλα ή κεφίρ

  • 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα, κοφτό

  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι

  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Πρέπει να γίνει μια μαλακή ζύμη που κολλάει λίγο. Αν χρειαστεί ρίξτε λίγο ακόμα αλεύρι. Μη βάλετε πολύ αλεύρι και σκληρύνει!
  • Πλάστε το σε στρόγγυλο καρβελάκι και βάλτε το σε λαδόκολλα με ελάχιστο αλεύρι πάνω της, για να μη κολλήσει.
  • Με ένα μαχαίρι κόψτε το σταυρωτά. όχι απλό χάραγμα. Αυτό θα βοηθήσει στο φούσκωμα.
  • Το αφήνουμε 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Σημειώσεις

  • Προσπαθήστε να ΜΗ το κόψετε ζεστό γιατί λασπώνει από μέσα!!

Η συνταγή είναι της Αναστασία Θεοχαροπούλου από το www.dolmadaki.gr