Ψωμί με Σόδα
Κατηγορία: ΨωμιάΠροετοιμασία
20
λεπτάΨήσιμο
30
λεπτάΦούσκωμα
15
λεπτάΣυστατικά
250-300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ξινόγαλα ή κεφίρ
1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα, κοφτό
2 κουταλιές σούπας ξύδι
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Πρέπει να γίνει μια μαλακή ζύμη που κολλάει λίγο. Αν χρειαστεί ρίξτε λίγο ακόμα αλεύρι. Μη βάλετε πολύ αλεύρι και σκληρύνει!
- Πλάστε το σε στρόγγυλο καρβελάκι και βάλτε το σε λαδόκολλα με ελάχιστο αλεύρι πάνω της, για να μη κολλήσει.
- Με ένα μαχαίρι κόψτε το σταυρωτά. όχι απλό χάραγμα. Αυτό θα βοηθήσει στο φούσκωμα.
- Το αφήνουμε 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Σημειώσεις
- Προσπαθήστε να ΜΗ το κόψετε ζεστό γιατί λασπώνει από μέσα!!

Η συνταγή είναι της Αναστασία Θεοχαροπούλου από το www.dolmadaki.gr
Αξιολόγησε