Brioche Bun

Brioche Bun

Recipe by Ιωαννα ΔεσποτακηΚατηγορία: Ψωμιά
Μερίδες

6

κομμάτια
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

25

λεπτά
Αναμονή

120

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 50ml νερό

  • 50ml γάλα

  • 320γρ. αλεύρι

  • 110ml γάλα

  • 8γρ. μαγιά

  • 50γρ. ζάχαρη

  • 50γρ. μαλακό βούτυρο

  • 1 αυγό

  • Μια πρέζα αλάτι

  • Για επάλειψη:
  • 1 Κρόκο αυγού

  • Λίγο γάλα

  • Σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το νερό, το γάλα, 20γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα. Στη συνέχεια αφαιρούμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το μείγμα που κάναμε το τηγάνι, το βούτυρο, το γάλα και το αυγό. Τα χτυπάμε στη πρώτη ταχύτητα του μίξερ μέχρι να σχηματιστεί ζύμη και προσθέτουμε το αλάτι. Στη συνέχεια ανεβάζουμε την ταχύτητα και χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά.
  • Κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα και την αφήνουμε σε ένα μπολ σκεπασμένο για 75 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί.
  • Όταν διπλασιαστεί κόβουμε κομμάτια 100γρ. περίπου το καθένα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 45 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα και τοποθετούμε στην βάση του συνδέσμου ένα πυρίμαχο σκεύος με νερό.
  • Χτυπάμε ένα κρόκο αυγού με λίγο γάλα και αλείφουμε τα ψωμάκια. Αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 25 λεπτά.
Brioche Bun