Μπισκότα με Φυστίκι Αιγίνης

Μπισκότα με Φυστίκι Αιγίνης

Recipe by Giorgia DimakopoulouΚατηγορία: Κουλουράκια – Μπισκότα
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

10

λεπτά
Αναμονή

1

ώρα

Συστατικά

  • 170γρ. βούτυρο

  • 185γρ. φυστικοβούτυρο ή πραλίνα φυστικιού

  • 100γρ. καστανή ζάχαρη

  • 100γρ. ζάχαρη (αν βάλουμε πραλίνα τότε 50γρ. λιγότερη ζάχαρη)

  • 1 αυγό

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 250γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα

  • ¼ κ.γ. αλάτι

  • 100γρ. φυστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο στο μούλτι

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, καστανή και λευκή, να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, το αυγό, την βανίλια (ένα ένα τα υλικά) και χτυπάμε 2-3 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και τα προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ λίγο λίγο.
  • Στο τέλος προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φυστίκια και σχηματίζουμε μια ζύμη (όχι πολύ ζύμωμα).
  • Βάζουμε τη ζύμη για μια ώρα στο ψυγείο.
  • Σχηματίζουμε μπαλίτσες διαμέτρου 2,5εκ. και τις βάζουμε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί. Με τις άκρες ενός πιρουνιού πιέζουμε τις μπαλίτσες φτιάχνοντας δαντελωτό σχέδιο, χιαστό. Αφήνουμε απόσταση περίπου 5εκ. σε κάθε μπισκότο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, για 10-11 λεπτά.
Μπισκότα με Φυστίκι Αιγίνης