Κρεπόπιτα
Κατηγορία: Πίτες ΑλμυρέςΠροετοιμασία
45
λεπτάΨήσιμολεπτά
Συστατικά
- Για τις κρέπες:
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
1½ κούπα γάλα
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1 αυγό
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
- Για τη γέμιση:
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
2 κ.σ. μουστάρδα
300γρ. κρέμα τυρί
250γρ. ζαμπόν σε κομματάκια
1 αυγό
150γρ. γκούντα τριμμένη
150γρ. τσένταρ κίτρινο τριμμένο
Λίγη παρμεζάνα
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Λίγο ελαιόλαδο
- Για επάλειψη:
¼ κούπας γάλα
1 αυγό
Εκτέλεση
- Για τις κρέπες:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, το αυγό και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
- Με μια κούπα ρίχνουμε από το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις δούμε ότι ξεκολλάει από τις άκρες τη γυρίζουμε. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
- Για τη γέμιση:
- Βράζουμε το κοτόπουλο με την μουστάρδα, λίγο ελαιόλαδο και ένα κύβο λαχανικών.
- Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ζαμπόν μέχρι να κάνει λίγο κρούστα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το ζαμπόν, το κοτόπουλο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, ελάχιστο ελαιόλαδο ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σκεπασμένα με μεμβράνη.
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε την κρέμα τυρί και το χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τα τυριά, το μείγμα με το κοτόπουλο-ζαμπόν και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε αλάτι, αν χρειάζεται και προσθέτουμε το αυγό. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Για το στήσιμο της πίτας:
- Σε ένα σκεύος με αποσπώμενη βάση στρώνουμε 4-6 μεγάλες κρέπες, με τις άκρες να προεξέχουν (να καλύψουν με το μεγαλύτερο μέρος τους τον πάτο και να βγαίνουν οι άκρες προς τα πάνω).
- Ρίχνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τις άκρες. Καλύπτουμε την επιφάνεια με μια μικρή κρέπα από πάνω.
- Χτυπάμε το αυγό με το γάλα. Βάζουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις κρέπες.
- Πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.
- Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει καλά, βγάζουμε το δαχτυλίδι του σκεύους και σερβίρουμε.
Αξιολόγησε