Κρεπόπιτα

Κρεπόπιτα

Recipe by Lina ChaliasouΚατηγορία: Πίτες Αλμυρές
Προετοιμασία

45

λεπτά
Ψήσιμολεπτά

Συστατικά

  • Για τις κρέπες:
  • 1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1½ κούπα γάλα

  • 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

  • 1 αυγό

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 1 κ.γ. ζάχαρη

  • Για τη γέμιση:
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου

  • 2 κ.σ. μουστάρδα

  • 300γρ. κρέμα τυρί

  • 250γρ. ζαμπόν σε κομματάκια

  • 1 αυγό

  • 150γρ. γκούντα τριμμένη

  • 150γρ. τσένταρ κίτρινο τριμμένο

  • Λίγη παρμεζάνα

  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος

  • Άνηθος ψιλοκομμένος

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Ρίγανη

  • Λίγο ελαιόλαδο

  • Για επάλειψη:
  • ¼ κούπας γάλα

  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  • Για τις κρέπες:
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, το αυγό και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
  • Με μια κούπα ρίχνουμε από το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις δούμε ότι ξεκολλάει από τις άκρες τη γυρίζουμε. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
  • Για τη γέμιση:
  • Βράζουμε το κοτόπουλο με την μουστάρδα, λίγο ελαιόλαδο και ένα κύβο λαχανικών.
  • Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ζαμπόν μέχρι να κάνει λίγο κρούστα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το ζαμπόν, το κοτόπουλο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, ελάχιστο ελαιόλαδο ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σκεπασμένα με μεμβράνη.
  • Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε την κρέμα τυρί και το χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τα τυριά, το μείγμα με το κοτόπουλο-ζαμπόν και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε αλάτι, αν χρειάζεται και προσθέτουμε το αυγό. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Για το στήσιμο της πίτας:
  • Σε ένα σκεύος με αποσπώμενη βάση στρώνουμε 4-6 μεγάλες κρέπες, με τις άκρες να προεξέχουν (να καλύψουν με το μεγαλύτερο μέρος τους τον πάτο και να βγαίνουν οι άκρες προς τα πάνω).Κρεπόπιτα
  • Ρίχνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τις άκρες. Καλύπτουμε την επιφάνεια με μια μικρή κρέπα από πάνω.
  • Χτυπάμε το αυγό με το γάλα. Βάζουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις κρέπες.
  • Πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.
  • Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  • Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει καλά, βγάζουμε το δαχτυλίδι του σκεύους και σερβίρουμε.