Σπανακοτυρόπιτα – Τυρόπιτα
Κατηγορία: Πίτες ΑλμυρέςΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
40
λεπτάΞεκούραση Ζύμης
15
λεπτάΣυστατικά
- Για το φύλλο:
200γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
300γρ. αλεύρι κίτρινο
½ κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250γρ. νερό
- Για τη γέμιση σπανακοτυρόπιτας:
500γρ. σπανάκι
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
4 πράσα
1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο
½ ματσάκι άνηθο
200γρ. φέτα
100γρ. γραβιέρα
Πιπέρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Για τη γέμιση της τυρόπιτας:
200γρ. τυρί κρέμα
150γρ. φέτα
150γρ. γραβιέρα
1 αυγό
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
- Για τη γέμιση σπανακοτυρόπιτας:
- Καθαρίζουμε και ζεματάμε το σπανάκι.
- Ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς στο ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε το ζεματισμένο σπανάκι μέσα στα τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια και πράσα, προσθέτουμε τον άνηθο, το δυόσμο.
- Όταν κρυώσουν προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά και ανακατεύουμε.
- Για τη γέμιση της τυρόπιτας:
- Τρίβουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με την κρέμα τυρί, τη γραβιέρα, το αυγό. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
- Για το φύλλο:
- Ζυμώνουμε τα υλικά για 10 λεπτά.
- Αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Ανοίγουμε 3 φύλλα, 2 φύλλα για κάτω και με το τρίτο φύλλο σκεπάζουμε την πίτα.
- Για τη συναρμολόγηση της πίτας:
- Στρώνουμε 2 φύλλα κάτω.
- Στη μισή επιφάνεια στρώνουμε τη γέμιση σπανακοτυρόπιτας, στην άλλη μισή τη γέμιση της τυρόπιτας.
- Σκεπάζουμε την πίτα με το 3 φύλλο.
- Διπλώνουμε καλά τις άκρες των φύλλων και χαράζουμε την πίτα. Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά.
Αξιολόγησε