Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες

Recipe by Ναταλία ΜουρατίδουΚατηγορία: Χριστουγεννιάτικες Συνταγές
Προετοιμασία

1

hour 
Μαγείρεμα

20

λεπτά

Συστατικά

  • 800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 500 γρ βούτυρο γάλακτος

  • 1 φλιτζάνι του καφέ άχνη ζάχαρη

  • 1 σφηνάκι κονιάκ

  • 1 σφηνάκι βύσσινο ποτό (προαιρετικό)

  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

  • 250 γρ αμύγδαλα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για 20 λεπτά (όσο περισσότερο τα χτυπάμε, τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη, 20 λεπτά το λιγότερο χτύπημα).
  • Απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Στην συνέχεια τα χοντρό σπάμε με τον πλάστη.
  • Ρίχνουμε στο χτυπημένο βούτυρο, σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ
  • Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στην συνέχεια το κονιάκ κ το βύσσινο ποτό.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς σε διάμετρο 3 εκ., πιέζοντας με το δάχτυλο μας ελαφρώς την κορυφή.
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Τους βγάζουμε από το φούρνο, τους αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάμε στην άχνη.
  • Τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλοι οι κουραμπιέδεςΚουραμπιέδες
  • Κουραμπιέδες