Κουραμπιέδες
Κατηγορία: Χριστουγεννιάτικες ΣυνταγέςΠροετοιμασία
1
hourΜαγείρεμα
20
λεπτάΣυστατικά
800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ βούτυρο γάλακτος
1 φλιτζάνι του καφέ άχνη ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
1 σφηνάκι βύσσινο ποτό (προαιρετικό)
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
250 γρ αμύγδαλα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για 20 λεπτά (όσο περισσότερο τα χτυπάμε, τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη, 20 λεπτά το λιγότερο χτύπημα).
- Απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Στην συνέχεια τα χοντρό σπάμε με τον πλάστη.
- Ρίχνουμε στο χτυπημένο βούτυρο, σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στην συνέχεια το κονιάκ κ το βύσσινο ποτό.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς σε διάμετρο 3 εκ., πιέζοντας με το δάχτυλο μας ελαφρώς την κορυφή.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Τους βγάζουμε από το φούρνο, τους αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάμε στην άχνη.
- Τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλοι οι κουραμπιέδες
Αξιολόγησε