Πισία

Πισία

Recipe by Ναταλία ΜουρατίδουΚατηγορία: Πίτες Αλμυρές, ΠοντιακήCuisine: Ποντιακή
Μερίδες

22

τεμάχια
Προετοιμασία

30

λεπτά

Συστατικά

  • Για την ζύμη:
  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.

  • 50γρ. νωπή μαγιά

  • 500ml περίπου χλιαρό νερό

  • λίγο αλάτι

  • Για γέμιση φέτα:
  • 500γρ. περίπου φέτα τριμμένη (ανάλογα πόσο πολύ γέμιση θέλετε να βάλετε)

  • Για γέμιση πατάτας:
  • 1-1μιση κιλό πατάτες

  • 1 μέτριο κρεμμύδι

  • 100γρ βούτυρο

Εκτέλεση

  • Για την ζύμη:
  • Λιώνουμε την μαγιά σε λίγο από το νερό.
  • Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά να έχουμε μια ζύμη μαλακή και να μην κολλάει.
  • Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 2-3 ώρες.
  • Όταν φουσκώσει η ζύμη μας, την χωρίζουμε σε 20-23 μπαλάκια.
  • Ανοίγουμε κάθε ένα με πλάστη σε στρογγυλό σχήμα.
  • Βάζουμε γέμιση και κλείνουμε καλά στις άκρες.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι να ζεσταθεί και τα τηγανίζουμε να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  • Για την γέμιση πατάτας:
  • Βράζουμε τις πατάτες.
  • Σε ένα τηγάνι λιώνουμε βούτυρο και τσιγαρίζουμε κρεμμύδι.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο στις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ.Πισία