Πισία
Κατηγορία: Πίτες Αλμυρές, ΠοντιακήCuisine: ΠοντιακήΜερίδες
22
τεμάχιαΠροετοιμασία
30
λεπτάΣυστατικά
- Για την ζύμη:
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
50γρ. νωπή μαγιά
500ml περίπου χλιαρό νερό
λίγο αλάτι
- Για γέμιση φέτα:
500γρ. περίπου φέτα τριμμένη (ανάλογα πόσο πολύ γέμιση θέλετε να βάλετε)
- Για γέμιση πατάτας:
1-1μιση κιλό πατάτες
1 μέτριο κρεμμύδι
100γρ βούτυρο
Εκτέλεση
- Για την ζύμη:
- Λιώνουμε την μαγιά σε λίγο από το νερό.
- Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά να έχουμε μια ζύμη μαλακή και να μην κολλάει.
- Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 2-3 ώρες.
- Όταν φουσκώσει η ζύμη μας, την χωρίζουμε σε 20-23 μπαλάκια.
- Ανοίγουμε κάθε ένα με πλάστη σε στρογγυλό σχήμα.
- Βάζουμε γέμιση και κλείνουμε καλά στις άκρες.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι να ζεσταθεί και τα τηγανίζουμε να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Για την γέμιση πατάτας:
- Βράζουμε τις πατάτες.
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε βούτυρο και τσιγαρίζουμε κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε το βούτυρο στις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ.
Αξιολόγησε